, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Κανονικά θα κυκλοφορήσουν τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ

(φωτογραφία Σάββας Αυγητίδης)

(φωτογραφία Σάββας Αυγητίδης)
Κανονικά θα πραγματοποιήσουν αύριο τα δρομολόγια των λεωφορείων του ΟΑΣΘ, έπειτα από την υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης. Αυτό σημαίνει ότι οι οφειλές ύψους 18 εκατ. Ευρώ του δημοσίου προς τον οργανισμού θα διευθετηθούν.
Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης δήλωσε ότι «επιτέλους το υπουργείο Οικονομικών άναψε το πράσινο φως για την αποπληρωμή των οφειλών του δημοσίου στον ΟΑΣΘ, από τη διαφορά του ΦΠΑ. Τόσο καιρό επισημαίνω ότι εισπράττω με 13% ΦΠΑ και αποδίδω με 24%, με αποτέλεσμα το ποσό που μας οφείλεται σήμερα να διαμορφώνεται στα 18 εκατ. ευρώ. Προφανώς θα προβλέπεται η λήψη κάποιας προκαταβολής από το προαναφερόμενο ποσό άμεσα και δεσμεύομαι ότι πρώτη μου προτεραιότητα θα είναι η καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων στην επιχείρηση».
Να σημειωθεί ότι την ερχόμενη Τρίτη  προγραμματίστηκε η συνάντηση των εκπροσώπων φορέων της Θεσσαλονίκης με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.