, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Κατάληψη στο ΤΕΙ της Σίνδου για το νέο σχέδιο νόμου στην Παιδεία

Κατάληψη και διαμαρτυρία πραγματοποιούν αυτή τη στιγμή περίπου 30 φοιτητές στο Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης μετά από απόφαση της Ένωσης Σπουδαστικών Συλλόγων ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, αντιδρώντας στο νέο σχέδιο νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση που κατατέθηκε στο υπουργείο Παιδείας.
«Κάνουμε ξεκάθαρο στον Υπουργό Παιδείας ότι δεν θα δεχθούμε την υποβάθμιση των πτυχίων μας και πως θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας γιατί οι ρυθμίσεις του σχεδίου Νόμου για τα ΑΕΙ είναι καταστροφικές και πλήττουν τα δικαιώματα των φοιτητών των ΤΕΙ μέσα από μια διαδικασία καταστολής και υποβάθμισης των σπουδών. Ο Υπουργός επιτίθεται δολοφονικά κατά της ακαδημαϊκής κοινότητας καταργώντας εκπαιδευτικές διαδικασίες και Διοικήσεις των Ιδρυμάτων. Περιφρονεί τις συνταγματικές διατάξεις, καταλύει δημοκρατικές δομές και υπονομεύει εσκεμμένα τη λειτουργία των ΤΕΙ», αναφέρεται στην ανακοίνωση των φοιτητών.
Παράλληλα στην ίδια ανακοίνωση τονίζουν:
«- ΟΧΙ στην παροχή πτυχίων διετούς κύκλου σπουδών.
– ΟΧΙ στην κατάλυση της αυτονομίας και του αυτοδιοίκητου των Ιδρυμάτων.
– ΟΧΙ στο φωτογραφικό αποκλεισμό υποψηφίων στα όργανα διοίκησης των ΤΕΙ. Δικαίωμα σε όλους να εκλέγουν μεταξύ όλων και όχι δημιουργία εγκάθετων διοικήσεων κομματικά υποτελών του Υπουργού.
– Αποκατάσταση της χρηματοδότησης των ΤΕΙ που λιμοκτονούν
– Αυτοδύναμη λειτουργία των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών των ΤΕΙ.
– ΟΧΙ στο ύπουλο Σχέδιο συρρίκνωσης των ΤΕΙ με απρόβλεπτες οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες.
– ΟΧΙ στην υποβάθμιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων των ΤΕΙ.
– ΟΧΙ πτυχία διαφορετικών ταχυτήτων με μικροπολιτικά κριτήρια».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.