, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

“Κατάπτυστη η επιστολή Τσακαλώτου”

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης την Πέμπτη. Χαρακτήρισε την επιστολή Τσακαλώτου προς τους θεσμούς «κατάπτυστη», ενώ τόνισε ότι «η κυβέρνηση υπογράφει τα πάντα και καταδικάζει τη χώρα σε παρατεταμένη λιτότητα».
Επιπλέον, κατήγγειλε την κυβέρνηση για χτίσιμο ενός μεγάλου πελατειακού κράτους, που συντηρείται από την υπερφορολόγηση, και υπογράμμισε ότι ως πρωθυπουργός δεν θα το ανεχθεί αυτό.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 9,89» το πρωί της Πέμπτης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταλόγισε στην κυβέρνηση «παιχνίδι διγλωσσίας».
«Στο εσωτερικό, σηκώνει μπαϊράκι και στο εξωτερικό, ζητάει συγγνώμη», αλλά «το έργο δεν κόβει εισιτήρια» υπογράμμισε.
Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε, ακόμη, ότι ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι του κ. Σόιμπλε, ικανοποιώντας «κάθε του επιθυμία» και υπογράφοντας ό,τι τους φέρουν.
Επανέλαβε, δε, τη δέσμευση της ΝΔ για διεξαγωγή εξεταστικής επιτροπής για την διαπραγμάτευση του 2015.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε, επιπλέον, την κυβέρνηση ότι «κτίζει ένα μεγάλο πελατειακό κράτος και ταυτόχρονα υπερφορολογεί την κοινωνία για να το συντηρήσει» και επισήμανε ότι ως πρωθυπουργός δεν θα ανεχθεί τη διαιώνιση του πελατειακού κράτους.
Ερωτηθείς για τα «πόθεν έσχες», έκανε ειδική μνεία στο «πόθεν έσχες» του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Δημήτρη Σταθάκη, παρατηρώντας ότι εγείρονται ερωτηματικά και ότι πρέπει ο ίδιος να δώσει εξηγήσεις.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.