, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Σοβαρές καταγγελίες για…παραποίηση αποφάσεων στο δήμο Μπουτάρη!

dimotiko-sumvoulio-thessalonikhsτου Βαγγέλη Στολάκη

Για παραποίηση των αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Θεσσαλονίκης καταγγέλλει τη διοίκηση του Γιάννη Μπουτάρη η πρώην δήμαρχος Τριανδρίας και σημερινή δημοτική σύμβουλος  με την παράταξη του Κώστα Γκιουλέκα, Πολυξένη Δρίτσα.

 Όπως τονίζει στην «Κ» η εν λόγω επιτροπή σε πρόσφατη συνεδρίασή της αποφάσισε τη στήριξη του δικαστικού αγώνα πρώην εργαζομένων του δήμου με προγράμματα stage, ενώ στην καθαρογραμμένη απόφαση αναφερόταν ακριβώς το αντίθετο. Όπως σχολιάζει η κ. Δρίτσα «έχω όλα τα αποδεικτικά, πρακτικά και την ηχογραφημένη συζήτηση».

(φωτο: Η κα Δρίτσα με τον Βαγγέλη Στολάκη)

Δρίτσα-Στολάκης

Στην καταγγελία της η κ. Δρίτσα σημειώνει : “δυστυχώς η διοίκηση Μπουτάρη που μιλά και κόπτεται για τη νομιμότητα και τη διαφάνεια πιάστηκε να καταστρατηγεί και να αλλοιώνει απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής. Η αλλοίωση της απόφασης αφήνει έκθετο προσωπικά τον ίδιο τον δήμαρχο ο οποίος παρά την περιπλάνησή του σε διάφορους πολιτικούς χώρους παραμένει πιστός στις σταλινικές μεθόδους αδιαφορεί καταφανώς για τις αποφάσεις συλλογικών οργάνων τις οποίες και ανατρεπει παράνομα στην πράξη όταν δεν τον συμφέρει αφήνοντας έκθετους και σε ρόλους μαριονεττών τους δημοτικούς συμβούλους που συμμετέχουν κατ’ επίφασιν στην Οικονομική Επιτροπή και εξακολουθούν να τον στηρίζουν” καταλήγει στην ανακοίνωσή της η κ. Δρίτσα.

Άγνοια για το ζήτημα δήλωσε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης. “Η διοίκηση θα το ερευνήσει και θα δώσει απάντηση” τόνισε ο πρόεδρος του οργάνου Παναγιώτης Αβραμόπουλος.

 Την ίδια ώρα, η παράταξη του Κώστα Γκιουλέκα νωρίτερα αποχώρησε από την ειδική συνεδρίαση του οργάνου, καθώς όπως ισχυρίζονται τα στελέχη της «οι κύριοι της διοίκησης παίζουν με τους θεσμούς». Οι δημοτικοί σύμβουλοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποχώρησε με αφορμή την αντικατάσταση των μελών της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και της Οικονομικής Επιτροπής που προέρχονται από την «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη».

 Το ζήτημα είχε απασχολήσει το όργανο και σε προηγούμενη συνεδρίαση και τελικά αποσύρθηκε από τη διοίκηση. Όπως υπογραμμίζει η κ. Δρίτσα «μας ζήτησαν με mail να παραιτηθούμε και στη συνέχεια ήρθε νέα ανακοίνωση από το γραφείο δημάρχου όπου διευκρινιζόταν ότι αφορά τους δικούς τους συμβούλους. Σήμερα το επανέφεραν στο δημοτικό συμβούλιο για να αντικατασταθούν τα μέλη από τους ίδιους ανθρώπους». Η ίδια σχολιάζει επίσης «πρέπει οι κύριοι της διοίκησης να γνωρίζουν ότι δεν ήρθαν στο δήμο για να εξυπηρετούν προσωπικά συμφέροντα και να ευτελίζουν τους θεσμούς. Μετά από δυο χρόνια θα έπρεπε τουλάχιστον να γνωρίζουν τις διαδικασίες της διοίκησης» καταλήγει η κ. Δρίτσα.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.