, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Καταδίκασαν σε θάνατο Βρετανή για λαθρεμπόριο κοκαΐνης

vretanh-katadikh-thanatoΔικαστήριο της Ινδονησίας καταδίκασε σήμερα μία Βρετανή σε θάνατο για λαθρεμπόριο κοκαΐνης αξίας μεγαλύτερης των 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων στο τουριστικό θέρετρο Μπαλί.

Η 56χρονη Λίντσεϊ Σάντιφορντ κρίθηκε ένοχη για λαθρεμπόριο 4,8 κιλών κοκαΐνης, ποσότητα που είχε κρύψει τον Μάιο στη φόδρα της βαλίτσας της σε πτήση από την Μπανγκόκ.

Η Σάντιφορντ, η οποία συνοδευόταν από μεταφραστή, κάλυψε πολλές φορές το πρόσωπό της με ένα μαντήλι την ώρα που ο δικαστής ανακοίνωνε την ετυμηγορία.

Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αν θα ασκήσει έφεση. Οι εισαγγελείς είχαν αρχικά ζητήσει την επιβολή ποινής κάθειρξης για την Σάντιφορντ λαμβάνοντας υπόψη την ηλικία της.

Η Ινδονησία έχει έναν από τους αυστηρότερους νόμους στον κόσμο για το λαθρεμπόριο ναρκωτικών και πολλοί ξένοι εκτίουν ποινές σε φυλακές στο Μπαλί.

Το 2005 οι αποκαλούμενοι «Εννέα του Μπαλί» συνελήφθησαν και καταδικάστηκαν επειδή προσπάθησαν να περάσουν λαθραία περισσότερα από οκτώ κιλά ηρωίνης στην Αυστραλία. Οι ποινές που τους επιβλήθηκαν ποικίλλουν από 15ετή κάθειρξη μέχρι τη θανατική ποινή.

kathimerini

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.