, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Κατατέθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα από τη διοίκηση του ΟΑΣΘ κατά της επίσχεσης εργασίας

Κατατέθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της επίσχεσης εργασίας, που ξεκίνησαν σήμερα οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης και η απόφαση αναμένεται αύριο. Μάλιστα, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του οργανισμού, Χρήστος Στεφανίδης, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ζητήσει την παρέμβαση εισαγγελέα.
«Πιστεύουμε ότι όπως και στο παρελθόν, έτσι και αυτή τη φορά, η δικαιοσύνη θα βγάλει απόφαση υπέρ των εργαζομένων του οργανισμού, που αναγκάστηκαν να πάνε σε επ’ αόριστον επίσχεση εργασίας, γιατί είναι απλήρωτοι δύο μήνες (Μάρτιο-Απρίλιο) και έχουν λαμβάνειν και την εξόφληση του Πάσχα (συνολικού ύψους 6,3 εκατ. ευρώ)» επισήμανε ο πρόεδρος του συνδικάτου των 2.300 εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης.
Επιπλέον, ο ίδιος διέψευσε κατηγορηματικά τη δήλωση του προέδρου του Οργανισμού ότι σήμερα προσήλθαν για να πιάσουν τιμόνι 184 οδηγοί του ΟΑΣΘ και δεν το έπραξαν, καθώς εμποδίστηκαν από τους εργαζομένους που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας.
Υπενθυμίζεται ότι για αύριο στις 11 το πρωί είναι προγραμματισμένη συνάντηση/σύσκεψη του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη, της διοίκησης και των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, με θέμα τις αστικές συγκοινωνίες.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.