, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Κατολίσθηση στο Ορυχείο Νοτίου Πεδίου

Ακαριαία αποκόλληση χωμάτων σημειώθηκε τα μεσάνυχτα στο Ορυχείο Νοτίου Πεδίου του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφριά ο χειριστής του γιγάντιου εκσκαφέα Ε3, ενώ η κατολίσθηση προκάλεσε σημαντικές υλικές ζημιές στον εξοπλισμό.
Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας, Στέφανος Παλαβός, «έγινε ακαριαία αποκόλληση μέρους του πρανούς στο σημείο που δούλευε ο εκσκαφέας, με αποτέλεσμα οι όγκοι χωμάτων να πέσουν πάνω στον θάλαμο του χειριστή. Η καμπίνα του άντεξε μεν την πίεση της κατολίσθησης, αλλά παραμορφώθηκε εντελώς, με αποτέλεσμα ο εργαζόμενος που βρισκόταν στην θέση του χειριστή να τραυματιστεί ελαφρά. Αμέσως σήμανε συνεργερμός και ο εργοδηγός της βάρδιας που βρισκόταν στο σημείο ενημέρωσε το ασθενοφόρο του ορυχείου που έφτασε έγκαιρα, παρέλαβε και μετάφερε τον τραυματία στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης. Ο εργαζόμενος νοσηλεύεται στη Μονάδα αυξημένης Φροντίδας του νοσοκομείου Κοζάνης, φέρει μικρά τραύματα στα πλευρά, και σύμφωνα με τα τοπικά στελέχη της ΔΕΗ αναμένεται να λάβει εξιτήριο αργά το απόγευμα σήμερα».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.