, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Κινέζοι, Ινδοί και… Έλληνες τουρίστες!

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ταξιδιών (European Travel Commission- ETC)  εκτιμά ότι η το 2013 θα είναι μια καλή χρονιά για την τουριστική βιομηχανία στην Ευρωπαϊκή  Ένωση. Συγκεκριμένα, στην πρώτη τριμηνιαία έκθεση της με τίτλο “Ευρωπαϊκός Τουρισμός  2013: Τάσεις και Προοπτικές,” η ETC σημειώνει ότι αν και ο ρυθμός αύξησης του αριθμού των διεθνών αφίξεων και διανυκτερεύσεων στην Ευρώπη κατά τους πρώτους μήνες του 2013 επιβραδύνθηκε ελαφρώς, παρατηρείται σταθερή ανοδική τάση στην ζήτηση για τους περισσότερους προορισμούς. 

Το 2012 ήταν μια ιδιαίτερα θετική χρονιά για τον τουρισμό και η μικρή επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης κατά το πρώτο τρίμηνο του 2013 στην Ευρώπη, δεν θα επιδράσει αρνητικά στην ευρωστία του τουριστικού τομέα, που παραμένει δυναμικός. Επιπλέον, η ETC σημειώνει ότι η τάση αυτή είναι πολύ σημαντική, ιδιαίτερα εν μέσω της σημερινής δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας. Υπογραμμίζεται, όμως, η ανάγκη προώθησης πρωτοβουλιών με στόχο την τόνωση της ζήτησης μεσοπρόθεσμα, ιδιαίτερα μέσω της απλοποίησης της διαδικασίας θεώρησης εισόδου και της μείωσης των φόρων, που επηρεάζουν αρνητικά την τουριστική βιομηχανία.

 Η ETC επισημαίνει ότι για τους επόμενους μήνες του τρέχοντος έτους, οι οικονομικές εξελίξεις στις εθνικές αγορές θα αποτελέσουν τον κύριο παράγοντα που θα επηρεάσει τις επιδόσεις των ευρωπαϊκών προορισμών. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η τουριστική ζήτηση από μακρινές χώρες θα δώσει ώθηση στον τουριστικό τομέα. Τα στατιστικά στοιχεία υποδηλώνουν αύξηση του αριθμού των τουριστών από τις ΗΠΑ, ενώ οι προγνώσεις αναφορικά με τον αριθμό των τουριστών από την Ιαπωνία είναι θετικές. 

Αναφορικά με τις αναδυόμενες αγορές, εκτιμάται ότι ο αριθμός των επισκεπτών από την Κίνα στην Ευρώπη θα αυξηθεί. Η τουριστική κίνηση από την Ινδία ήταν μικρότερη σε σχέση με την κινεζική, ωστόσο αναμένεται αύξηση στη διάρκεια του έτους.

 

 

 

#Tags: Ελλάδα

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.