, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Κι άλλη πυρκαγιά στη Μεσσηνία – Υπό έλεγχο οι φωτιές σε Κορώνη και Κρυονέρι

Νέα μεγάλη δασική πυρκαγιά ξέσπασε στη Μεσσηνία και συγκεκριμένα στην περιοχή Άνω Μέλπεια.
Στο σημείο, σύμφωνα με το γραφείου τύπου της Πυροσβεστικής, επιχειρούν 34 πυροσβέστες με 17 οχήματα και 18 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Τις επίγειες δυνάμεις ενισχύουν από αέρος ένα καναντέρ και πέντε πετζετέλ. Η πυρκαγιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή.
Στο μεταξύ, οι δύο πυρκαγιές σε Κορώνη και Κρυονέρι βρίσκονται υπό μερικό έλεγχο από τις 6 το απόγευμα και μετά.
Να σημειωθεί πως στην Κορώνη η πυρκαγιά ξέσπασε περίπου μισή ώρα μετά τη μία το μεσημέρι, σε αγροτοδασική έκταση σε ρεματιά ανάμεσα στις δύο εισόδους του οικισμού Ασίνη, με διάσπαρτα σπίτια στην περιοχή, χωρίς διαφορετικές και πολλαπλές εστίες όπως επισημαίνουν από την Πυροσβεστική. Στο σημείο, όπως μεταδίδει το news247.gr, δεν επικρατούν ιδιαίτερα έντονοι άνεμοι, όμως επικρατούν θερμοκρασίες της τάξεως των 44 βαθμών Κελσίου.
Στο σημείο έσπευσαν και επιχείρησαν με κλοιό στον οικισμό, 28 άντρες της Πυροσβεστικής με 12 οχήματα, 6 άτομα πεζοπόρο τμήμα και από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποίησαν 2 Καναντέρ και 3 PZL.
Οι φλόγες άγγιξαν τις αυλές των πρώτων σπιτιών αλλά ήταν άμεση η επέμβαση των αντρών της Πυροσβεστικής, ενώ μία εγκαταλελειμμένη αγροικία υπέστη ζημιές.
Στο Κρυονέρι η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι μέσα σε ρεματιά στο δάσος, χωρίς να είναι κοντά σε κατοικίες. Στο σημείο επιχείρησαν 24 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρο τμήμα και 3 ελικόπτερα. Επίσης, στην περιοχή δεν επικρατούν δυνατοί άνεμοι, αλλά επικρατούν θερμοκρασίες της τάξης των 43 βαθμών Κελσίου.
*φώτο αρχείου

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.