, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Κι όµως ο Ολυµπιακός βλέπει… πλάτες αντιπάλων»

Του Βασίλη Μάστορα
Η εξέλιξη του φετινού Πρωταθλήµατος της Super League είναι ό,τι το καλύτερο για όλους εκείνους που αγαπούν το ποδόσφαιρο. Θα πρέπει κάποιος να γυρίσει τη σκέψη του αρκετά χρόνια πίσω µέχρι να συναντήσει τη βαθµολογική εικόνα που παρουσιάζει φέτος, µετά από έξι αγωνιστικές ο πίνακας της Super League. Δηλαδή η ΑΕΚ να βρίσκεται στο +5β. από τον Ολυµπιακό και ο ΠΑΟΚ στο +4β. Και αποτελεί σηµείο αναφοράς αυτό το γεγονός µε δεδοµένο ότι ο βασικός αντίπαλος των δύο οµάδων για την κατάκτηση του τίτλου, ιστορικά είναι ο Ολυµπιακός. Πολύ δε περισσότερο φέτος που ο Παναθηναϊκός περνάει τη µεγαλύτερη κρίση της ιστορίας του και κινδυνεύει να διαλυθεί. Άρα φεύγει από το κάδρο των διεκδικητών τoυ τίτλου και λογικά δύσκολα θα καταφέρει να ξαναµπεί µε τόσα προβλήµατα που αντιµετωπίζει. Όσο για τον Πανιώνιο ο οποίος βρίσκεται στο +3β. από τον Ολυµπιακό, πάντα µ’ αυτά που έχουµε διδαχθεί από την ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου, είναι σχεδόν αδύνατο να µας βγει ως η νέα… Λέστερ.
Το ερώτηµα λοιπόν που µπαίνει είναι ποια θα είναι η αγωνιστική συµπεριφορά των τριών οµάδων που θα διεκδικήσουν τον τίτλο στη συνέχεια. Αν δηλαδή µετά τη διακοπή του Πρωταθλήµατος θα παρουσιάσουν ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο. Αυτό θα το ξέρουµε το επόµενο σαββατοκύριακο. Μέχρι τώρα πάντως και οι τρεις οµάδες, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυµπιακός, έχουν δείξει αγωνιστικές αρρυθµίες. Τέτοιες που τις οδήγησαν στο να χάσουν πολύτιµους βαθµούς από τις µικροµεσαίες οµάδες του Πρωταθλήµατος. Αυτός είναι και ο λόγος που µέχρι τώρα δεν είναι µεγαλύτερη η βαθµολογική διαφορά που χωρίζει την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ από τον Ολυµπιακό.
Θεωρητικά, το πιθανότερο είναι οι τρεις οµάδες να βρουν τον αγωνιστικό τους βηµατισµό κάτι που σηµαίνει ότι θα παρουσιάσουν διαφορετική εικόνα. Το ζητούµενο είναι η βαθµολογική διαφορά να µην ξεφύγει, πριν από το τέλος του α’ γύρου, σε επίπεδα που να αφαιρέσει το οποιοδήποτε ενδιαφέρον από τους φιλάθλους. Διότι ο συναγωνισµός είναι το αλατοπίπερο του Πρωταθλήµατος.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.