, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Κρίσιμη συνάντηση Αγροτών

 TrakterΚρίσιμη συνάντηση με τέσσερις υπουργούς θα έχουν οι αγρότες. Συγκεκριμένα θα συναντηθούν  με τους υπουργούς Οικονομικών, Γ.Στουρνάρα, Εργασίας, Γ.Βρούτση, Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθ.Τσαυτάρης και Περιβάλλοντος Ευ.Λιβιεράτος. Οι συναντήσεις θα γίνουν στις 2 το μεσημέρι επιτροπή αγροτών με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας Βαγγέλη Μπούτα.

  Μετά τις 12 το μεσημέρι πρόκειται να αρχίσει η σταδιακή αποχώρηση από τα «μπλόκα» αγροτών που πρόσκεινται στο Πανελλαδικό Συντονιστικό Όργανο Αγροτών, εκπρόσωποι του οποίου τις προηγούμενες ημέρες είχαν σειρά επαφών στην Αθήνα. Μάλιστα, την περασμένη Παρασκευή είχαν και ολιγόλεπτη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στον οποίο παρέδωσαν το υπόμνημα με τις θέσεις και τα αιτήματά τους.

 Η δέσμευση που έλαβαν στη συνάντηση – που είχαν αμέσως μετά την επίσκεψή τους στο Μαξίμου – με τον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη και τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμο Χαρακόπουλο, για τη θέσπιση αγροτικού πετρελαίου και την εξαγγελία για άμεση συγκρότηση επιτροπής προς αυτό φαίνεται ότι έπαιξε σημαντικό ρόλο για τις αποφάσεις τους.

«Μεταφέραμε στους αγρότες τα αποτελέσματα των επαφών και στις συνελεύσεις που κατά τόπους έγιναν αυτό το Σαββατοκύριακο, αποφασίστηκε η σταδιακή αποχώρηση των τρακτέρ από μπλόκα στη Βόρειο Ελλάδα κι αλλού» δήλωσε μιλώντας στο ΑΠΕ ο γραμματέας της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών Χρήστος Γκόντιας.

Πηγή Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.