, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Κυριακή πρωί με δράση αναδάσωσης στο Δήμο Παύλου Μελά!

 
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο Τομέας Κοινωνικής Συνοχής διοργανώνει δράση αναδάσωσης την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016 σε περιοχή του Δήμου Παύλου Μελά.
Συγκεκριμένα, την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016, από τις 10:30 το πρωί, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο Τομέας Κοινωνικής Συνοχής, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αναδασώσεων Κεντρικής Μακεδονίας, διοργανώνουν δράση αναδάσωσης σε περιοχή του Δήμου Παύλου Μελά (στο 328ο χλμ. της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Αλεξανδρουπόλεως, στον κόμβο του εργοταξίου αποχιονισμού της Εγνατίας Οδού).
Στην εν λόγω δράση, εκτός από τους εθελοντές και το προσωπικό του Τομέα Κοινωνικής Συνοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, θα συμμετέχουν παιδιά και ενήλικες από την παρακείμενη δομή φιλοξενίας προσφύγων «ΕΛΠΙΔΑ», οι οποίοι θα φυτέψουν δέντρα στη συγκεκριμένη περιοχή.  Επίσης, τη δράση θα υποστηρίξουν με τη συμμετοχή τους εθελοντές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης.
Όπως δήλωσε ο Συντονιστής του Τομέα Κοινωνικής Συνοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Χάρης Αηδονόπουλος «Πρόκειται για μία ακόμη δράση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Τομέα Κοινωνικής Συνοχής που στοχεύει στην προστασία και βελτίωση του φυσικού περιβάλλοντος. Στη δράση προσκλήθηκαν να συμμετέχουν οι πρόσφυγες που φιλοξενούνται στην «ΕΛΠΙΔΑ», τη μοναδική δομή που πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις και προδιαγραφές και της οποίας ο τρόπος λειτουργίας  συμφωνεί με τις δικές μας απαιτήσεις προς την Κυβέρνηση για αξιοπρεπή φιλοξενία και διαμονή των προσφύγων. Βέβαια, αξίζει να τονιστεί ότι η συγκεκριμένη δομή ανήκει σε ιδιωτική πρωτοβουλία και όχι στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ή το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, τα οποία μέχρι τώρα δεν έχουν ανταποκριθεί επάξια στα καθήκοντά τους» .

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.