, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Κόλαση» στο Αμβούργο – Συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομικών

BBC

Συγκρούσεις ξέσπασαν απόψε ανάμεσα σε ομάδες διαδηλωτών εναντίον της G20 και αστυνομικών στο κέντρο του Αμβούργου.

Η γερμανική αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και εκτοξευτήρων νερού υπό πίεση για να απωθήσει αρκετές εκατοντάδες αναρχικούς που επιτέθηκαν εναντίον των ανδρών των δυνάμεων ασφαλείας.

NCB News

Χιλιάδες διαδηλωτές κατά της παγκοσμιοποίησης είχαν ξεκινήσει λίγο νωρίτερα πορεία, σε κλίμα έντασης, μία ημέρα πριν αρχίσει η Σύνοδος των ηγετών της Ομάδας των Είκοσι (G20) στην πόλη.
Η γερμανική αστυνομία εκτιμούσε ότι ο αριθμός τους ανερχόταν σε περίπου 8.000 γύρω στις 20:00 (ώρα Ελλάδας), ανάμεσα τους αρκετές εκατοντάδες αναρχικοί μαύρα και κουκούλες, εμφανώς έτοιμοι για συγκρούσεις με τις δυνάμεις επιβολής της τάξης.
Η διαδήλωση είχε κεντρικό σύνθημα «Καλωσήλθατε στην Κόλαση», κι αναμενόταν να είναι η μεγαλύτερη από τις συγκεντρώσεις εναντίον της Συνόδου της G20, που διεξάγεται αύριο Παρασκευή και μεθαύριο Σάββατο.
Η γερμανική αστυνομία, που έχει κινητοποιηθεί εδώ και μέρες, εξέφραζε την ανησυχία ότι θα ξεσπούσαν επεισόδια μόλις νύχτωνε και για τον λόγο αυτό έχουν αναπτυχθεί περισσότεροι από 20.000 αστυνομικοί.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.