, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Λήγει αύριο η προθεσμία για τα αυθαίρετα


Στα μέσα Φεβρουαρίου, η τότε κυβέρνηση Παπαδήμου παρέτεινε μέχρι τις 30 Ιουνίου την προθεσμία για τη ρύθμιση των αυθαιρέτων (η προηγούμενη προθεσμία έληγε στις 28 Φεβρουαρίου) με διάταξη στον εφαρμοστικό νόμο του Υπουργείου Οικονομικών «Ρυθμίσεις συνταξιοδοτικού περιεχομένου και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις εφαρμογής του Μνημονίου». Βάσει της σχετικής ρυθμίσεως η προθεσμία καταβολής της πρώτης δόσης του ενιαίου ειδικού προστίμου για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων παρατάθηκε και αυτή έως τις 30 Σεπτεμβρίου του 2012.
Η προνομιακή ρύθμιση αφορά σε όλους όσοι έχουν χτίσει είτε χωρίς άδεια είτε καθ’ υπέρβαση της οικοδομικής τους άδειας. Όλοι όσοι υπάγονται στις παραπάνω κατηγορίες έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίσουν με όσα η νομοθεσία προβλέπει και να αποπληρώσουν σε 48 δόσεις. Στην αρχή η ρύθμιση συγκέντρωσε μεγάλο ενδιαφέρον από τους ιδιοκτήτες, ατόνησε όμως στην πορεία, λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας και της έλλειψης χρημάτων.
Seleo.gr News

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.