, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Λογιστής αγόρασε το αυτοκίνητο του… Μπάτμαν

batmanTo όχημα του τηλεοπτικού ήρωα, Μπάτμαν πουλήθηκε… 4,2 εκατομμύρια δολάρια σε δημοπρασία στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το όχημα οδηγούσε ο άλλοτε πρωταγωνιστής της σειράς Άνταμ Γουέστ, ο οποίος ενσάρκωσε τον σούπερ ήρωα σε τηλεοπτική σειρά το διάστημα 1966-68 ενώ απέκτησε -περίπου 50 χρόνια μετά –  το δικό του αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλυγουντ,  τον περασμένο Απρίλιο. Ο 84χρονος σήμερα ηθοποιός έχει σημειώσει 156 εμφανίσεις ως Μπάτμαν, τις περισσότερες από κάθε άλλον σταρ που έχει υποδυθεί τον δημοφιλή σούπερ ήρωα.

Το Batmobile αγοράστηκε από τον  Ρικ Σαμπέιν, ιδιοκτήτη λογιστικής εταιρείας στο Φοίνιξ της πολιτείας Αριζόνα. Για τον 56χρονο, σήμερα, αγοραστή – που όταν ξεκίνησε να προβάλλεται η τηλεοπτική σειρά το 1966, ήταν μόλις 10 χρονών – η αγορά του αυτοκινήτου ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα.Το όχημα του «ανθρώπου-νυχτερίδα» σχεδιάστηκε με βάση το μοντέλο του 1955 «Lincoln Futura», ενός πρωτότυπου αυτοκινήτου, που κατασκευάστηκε στην Ιταλία για λογαριασμό της αυτοκινητοβιομηχανίας Ford.                                                                                                                        

Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου, ονόματι Τζορτζ Μπάρις από το Λος Άντζελες, αποφάσισε να μεταμορφώσει με ξεχωριστό μεράκι την «Lincoln Futura» στο περίφημο αυτοκίνητο του σούπερ ήρωα. Μεταξύ άλλων προσέθεσε λέιζερ, ένα τηλέφωνο – νυχτερίδα αλλά και τη δυνατότητα το αυτοκίνητο να αφήνει πίσω του καπνούς και λάδια που κάνουν γλιστερό το οδόστρωμα.

Πηγή naftemporiki.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.