, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Λονδίνο: Οι ψεύτικες ζώνες αυτοκτονίας των τρομοκρατών στη δημοσιότητα (ΦΩΤΟ)

reuters photo

Φωτογραφίες των ψεύτικων ζωνών αυτοκτονίας που φορέθηκαν από τους επιτιθέμενους της Γέφυρας του Λονδίνου βγήκαν στην δημοσιότητα, παρουσιάζοντας μπουκάλια μίας χρήσης τυλιγμένα σε ταινία κάλυψης.
Η αστυνομία δήλωσε ότι είχαν σχεδιαστεί για να δημιουργήσουν «μέγιστο φόβο».
«Πιστεύεται ότι είτε είχαν σχέδια να μετατρέψουν την επίθεση σε κατάσταση πολιορκίας ή ίσως να το είδαν ως προστασία από το να πυροβοληθούν», δήλωσε ο διοικητής Ντιν Χάιντον.
«Κάνει ακόμη πιο αξιοσημείωτη τη γενναιότητα των αστυνομικών και των πολιτών που αντιμετώπισαν τους τρομοκράτες», πρόσθεσε.
«Η ζώνη θα ήταν ορατή σε αυτούς και αν αντιδρούσατε ή πυροβολούσατε κάποιον που φορούσε τη συσκευή, θα είχατε ξεκάθαρη επίγνωση ότι θα μπορούσατε να συμβάλλετε σε μια έκρηξη».
Οι φωτογραφίες έρχονται αφού οι ντετέκτιβ έδωσαν νέες λεπτομέρειες για το πώς ο Κουράμ Μπατ, ο Ρασίντ Ρεντουάνε και ο Γιουσέφ Ζαγκμπά προετοίμαζαν την αγριότητα τους.
Η αστυνομία λέει ότι το τρίο χρησιμοποίησε ένα δώμα στο ανατολικό Λονδίνο ως ασφαλές σπίτι και νοίκιασε ένα φορτηγό μετά από ανεπιτυχή προσπάθεια να μισθώσει φορτηγό 7,5 τόνων.
Σε μια επίθεση στο εν λόγω σπίτι, οι ανακριτές βρήκαν ένα αντίγραφο αγγλικής γλώσσας του Κορανίου ανοιγμένο σε μια σελίδα που περιγράφει το μαρτύριο, κομμάτια υφάσματος στο πάτωμα που φαινόταν να έχουν κοπεί από γκρίζα άκρα για τζόκινγκ και δύο μπουκάλια νερού πέντε λίτρων που μύριζαν βενζίνη.

An undated handout photo issued by the Metropolitan Police, London, and made available on Sunday June 11, 2017 of fake suicide belts worn by one of the London Bridge attackers in the attacks of Saturday June 3 which killed several people and wounded dozens more. (Metropolitan Police London via AP)

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.