, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Μέριλ Στριπ εναντίον Ντόναλντ Τραμπ από το βήμα των Χρυσών Σφαιρών

Σε καυστική επίθεση στον Τραμπ μετέτρεψε η Μέριλ Στριπ την ομιλία της κατά τη βράβευσή της στις Χρυσές Σφαίρες, με λαβή κυρίως την «μίμηση» που είχε κάνει ο εκλεγείς πρόεδρος ενός ρεπόρτερ με ειδικές ανάγκες που τον είχε επικρίνει.
«Υπήρξε μία ερμηνεία τη χρονιά αυτή που με συγκλόνισε» είπε η 67χρονη Στριπ, που τιμήθηκε για τη συνολική προσφορά της με το ειδικό βραβείο Σεσίλ Ντε Μιλ.
«Μου ράγισε την καρδιά. Όχι επειδή ήταν κάτι καλό. Ήταν η στιγμή που ο άνθρωπος που ζητούσε να εκλεγεί στην πιο αξιοσέβαστη θέση στη χώρα μας, μιμήθηκε έναν ρεπόρτερ με ειδικές ανάγκες» είπε χαρακτηριστικά η Στριπ.
Αν και η Στριπ δεν ανέφερε τον Τραμπ κατ’ όνομα, χρησιμοποίησε την ομιλία της για να πει ότι οι πράξεις του εκλεγμένου προέδρου νομιμοποιούν τον εκφοβισμό.
O Ντόναλντ Τραμπ σε σύντομη συνέντευξή του στους New York Times απέρριψε τους χαρακτηρισμούς της Στριπ, κατηγορώντας την ότι είναι «θαυμάστρια της Κλίντον».
Ο εκλεγμένος πρόεδρος είπε ότι «δεν εκπλήσσεται» από το γεγονός ότι οι «φιλελεύθεροι άνθρωποι του κινηματογράφου» στρέφουν τα πυρά τους εναντίον του.
Ο Τραμπ ισχυρίστηκε ότι δεν «χλεύασε ποτέ κανέναν» και πρόσθεσε: «Η Μέριλ Στριπ και όλοι οι άλλοι το ισχυρίζονται λες και μπορούν να διαβάσουν το μυαλό μου».
Αν και αναμενόταν ότι η τελετή απονομής θα έχει αρκετά σχόλια κατά του Τραμπ, αυτά ήταν μάλλον περιορισμένα σε έκταση, με τον Τζίμι Φάλον να σημειώνει στην αρχή ότι η τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών «είναι ένα από τα λίγα μέρη στην Αμερική που τιμούν ακόμα τη λαϊκή ψήφο». Το σχόλιο ήταν αναφορά στην εκλογική νίκη του Τραμπ, ο οποίος κέρδισε την Χίλαρι Κλίντον, παρά το γεγονός ότι συγκέντρωσε μικρότερο αριθμό ψήφων.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.