, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Μέρκελ προς Τραμπ: «Τίποτα δεν μπορεί και δεν θα μας σταματήσει»

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ επέκρινε έντονα τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για την απόφασή του να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, χαρακτηρίζοντάς την ως μία συμφωνία για να περιοριστούν οι εκπομπές αερίων θερμοκηπίου ζωτικής σημασίας για την προστασία του πλανήτη.
Η απόφαση των Η.Π.Α. είναι «βαθιά λυπηρή, και με αυτό το λόγο πραγματικά μετράω τον εαυτό μου», ανέφερε η Merkel σε δημοσιογράφους. «Χρειαζόμαστε αυτή τη συμφωνία του Παρισιού για να διατηρήσουμε τη δημιουργία μας. Τίποτα δεν μπορεί και δεν θα μας σταματήσει».
Ο πρόεδρος της Αμερικής δήλωσε την Πέμπτη ότι οι Η.Π.Α. θα αποχωρήσουν από τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα και ότι θα αρχίσει διαπραγματεύσεις είτε για να επανέλθει στη συμφωνία του Παρισιού με νέους όρους είτε για να δημιουργήσει μια νέα συμφωνία που θα κρίνει δίκαια για τις ΗΠΑ και τους εργαζόμενους.
Ωστόσο, η καγκελάριος κατέστησε σαφές ότι θα αντιμετωπίσει αντίσταση από άλλες χώρες, αποκαλώντας το Παρίσι ως ένα «ιστορικό κβαντικό άλμα» στο μέλλον.
Είπε επίσης ότι η Γερμανία, η Ευρώπη και ο κόσμος θα είναι «πιο αποφασιστικοί από ποτέ» συνδυάζοντας δυνάμεις «για την αντιμετώπιση της μεγάλης πρόκλησης της ανθρωπότητας, όπως είναι η αλλαγή του κλίματος και την υπερνικήσουν με επιτυχία» και κατέληξε «Είμαι βαθιά πεπεισμένη ότι αυτό είναι ένα μονοπάτι για το καλό όλων των ανθρώπων, το οποίο θα δημιουργήσει επίσης μια δυναμική για περισσότερη ευημερία και ευκαιρίες στον κόσμο».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.