, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Μήνυμα στήριξης στην επένδυση χρυσού…

του Βαγγέλη Στολάκη

Karaoglou-MitarakisΤο μήνυμα πως η επένδυση χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής πρέπει να γίνει έστειλε από τη Θεσσαλονίκη ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, ο οποίος συμμετείχε την Πέμπτη σε ευρεία σύσκεψη όλων των επιμελητηρίων της Μακεδονίας και της Θράκης με πρωτοβουλία του υπουργού Θεόδωρου Καράογλου.

«Σε αυτή τη χώρα πρέπει να σεβόμαστε τους νόμους. Κάθε επένδυση πρέπει να πληροί σκληρά κριτήρια. Όσες δεν συνάδουν με την νομοθεσία και δεν πληρούν τα περιβαλλοντικά κριτήρια τα οποία τεθεί, δεν θα γίνουν. Ισχύει, όμως, και το αντίθετο. Όσες έχουν δικαιωθεί στα δικαστήρια και πληρούν τις προδιαγραφές, πρέπει να γίνουν» ανέφερε ο κ. Μηταράκης λέγοντας χαρακτηριστικά πως «αυτές τις επενδύσεις πρέπει να τις αγκαλιάσουμε». Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα το Συμβούλιο της Επικρατείας άναψε το «πράσινο φως» για τη συνέχιση του έργου εκμετάλλευσης χρυσού στην περιοχή των Σκουριών. Ο υφυπουργός σημείωσε επίσης ότι η χώρα μας στο παρελθόν δεν υπήρξε φιλική ούτε σε μικρές ούτε σε μεγάλες επενδύσεις.

 Από την πλευρά του ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, αναφερόμενος στη σύσκεψη υποστήριξε ότι «θέλουμε το εν λόγω επιχειρηματικό φόρουμ να το κάνουμε θεσμό. Να συζητάμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις και τις προοπτικές ανάπτυξης». Ο ίδιος υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως «στον πολύπαθο χώρο της Μακεδονίας και της Θράκης η έντονη αποβιομηχάνιση και η ανεργία σπάνε κόκκαλα. Είναι μια σημαντική ενέργεια και σε τακτά χρονικά διαστήματα οι πρόεδροι των παραγωγικών τάξεων θα συνέρχονται για να κουβεντιάζουν κάθε φορά με τους αρμόδιους υπουργούς για διάφορα θέματα που τους απασχολούν».

 

Σημειώνεται πως μεταξύ άλλων στη σύσκεψη προσκλήθηκαν οι πρόεδροι όλων των επιμελητηρίων από Κιλκίς, Σέρρες, Ημαθία, Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη εκπρόσωποι των βιομηχάνων και των εξαγωγέων.  

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.