, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Μειωμένες οι παραβάσεις σε νυχτερινά κέντρα

Σαφάρι σε νυχτερινά κέντρα πραγματοποιήσαν και θα συνεχίσουν να πραγματοποιούν ελεγκτές του ΣΔΟΕ προκειμένου να εντοπίσουν ÐÑÅÌÉÅÑÁ ÔÏÕ ÈÁÍÏÕ ÐÅÔÑÅËÇ ÊÁÉ ÔÏÕ  ÍÉÊÏÕ ÏÉÊÏÍÏÌÏÐÏÕËÏÕ ÓÔÏ ÍÕ×ÔÅÑÉÍÏ ÌÁÃÁÆÉ ÈÅÁ  (ÊÁÔÙÌÅÑÇÓ ÊÙÓÔÁÓ/EUROKINISSI)παραβάσεις οι οποίες αφορούν την έκδοση αποδείξεων και την απόδοση ΦΠΑ στους επιχειρηματίες.

Την παραμονή των Χριστουγέννων οι «Ράμπο» του ΣΔΟΕ, φορώντας πολιτικά ρούχα και προσποιούμενοι τους πελάτες, πραγματοποίησαν ελέγχους σε κέντρα διασκέδασης, όπου εντοπίστηκαν 24 παραβάτες και βεβαιώθηκαν 358 παραβάσεις.

Βάσει των ελέγχων, το ποσοστό παραβατικότητας διαμορφώθηκε στο 25% και είναι χαμηλότερο σε σχέση με άλλες χρονιές, όταν τέτοιες μέρες έφτανε στο 40%.

Αυτό οφείλεται, βέβαια, τόσο στην κρίση, που κάνει τους καταστηματάρχες πιο προσεκτικούς, αλλά και στο γεγονός ότι οι έλεγχοι είχαν προαναγγελθεί.

Το «σαφάρι» θα συνεχιστεί με πιο εντατικούς ρυθμούς τις αμέσως επόμενες ημέρες και μάλιστα θα επεκταθεί και σε δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς, όπως η Αράχωβα, η Βασιλίτσα, το Καρπενήσι, τα Καλάβρυτα, ο Άγιος Αθανάσιος, το Μέτσοβο και το Βέρμιο, σε εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.