, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Μελέτη χωρίς έργο


Άλλη μια μελέτη που θα παραμείνει μελέτη είναι αυτή των λουτρών της Θέρμης, η οποία κόστισε 35.927 ευρώ, αλλά τελικά έμεινε στα λόγια, αφού η υποχώρηση των υδροφόρων κοιτασμάτων της περιοχής, ανέστειλε την οποιαδήποτε πρόθεση για ανάπτυξη των Λουτρών.
Η μελέτη προέβλεπε όπως αναφέρει το agelioforos.gr, τη δημιουργία ξενοδοχειακής μονάδας spa, ένα κέντρο ευεξίας, συνεδριακούς χώρους, αθλητικές εγκαταστάσεις, κέντρο αποκατάστασης και θεραπείας αλλά και εμπορικό κέντρο μικρής κλίμακας, σε μια έκταση 500 στρεμμάτων.
Η σύναψη της σύμβασης με τον ανάδοχο που ανέλαβε τη σύνταξη της μελέτης βιωσιμότητας του έργου, καθώς κι ενός επιχειρηματικού σχεδίου (business plan) έγινε τον Ιούλιο του 2007. Ως αποτέλεσμα αυτής της ανάλυσης – έρευνας προτάθηκε η σύναψη σύμβασης ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα). Το κεφάλαιο επένδυσης για την υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου υπολογίστηκε ότι θα ανέλθει στο ποσό των 33,5 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του κόστους κατασκευής κύριων και βοηθητικών εγκαταστάσεων, των έργων κυκλοφοριακής σύνδεσης και διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου, της αγοράς αναγκαίου εξοπλισμού λειτουργίας, του κεφαλαίου κίνησης για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών, καθώς και των λοιπών απαραίτητων υποστηρικτικών εργασιών (περίφραξης, κατεδαφίσεων, αποκατάστασης διατηρητέων κ.λπ.) και των συμπληρωματικών έργων (έργα υποδομής – ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων του συγκροτήματος, υδρογεωτρήσεις, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος κ.λπ.). Για τη μελέτη καταβλήθηκε η νόμιμη αμοιβή, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Θησέας», ύψους 35.927 ευρώ (πλέον ΦΠΑ).

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.