, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Μετά τις αίθουσες των δικαστηρίων "σκίζει" τα… φιλέ!

Της Έλενας Τσαλκατίδου
Συνδυάζει τις αθλητικές φόρμες με τα σοβαρά κοστούμια. Τις ψηλοτάκουνες γόβες με τα αθλητικά παπούτσια. Αγάπησε και αγαπάει το βόλεϊ αλλά υπηρετεί τη Θέμιδα. Η  30 χρονη Ελένη Σπανού, είναι επαγγελματίας βολεϊμπολίστρια στην ομάδα των Μακεδόνων Αξιού. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, έχοντας πάρει εξειδίκευση στο εμπορικό δίκαιο και πλέον ασκεί την δικηγορία. Τα καταφέρνει με πολύ κόπο και πολλές θυσίες, υποστηρίζει. Ωστόσο, η ανταμοιβή που παίρνει από τις δύο αυτές «αγάπες» της ζωής της είναι τέτοια, που την κάνει να ξεχνά όλες τις δυσκολίες.
spanou-2
Ο αθλητισμός η πρώτη της αγάπη
Ασχολήθηκε με τον  αθλητισμό από τα παιδικά της χρόνια. Στην αρχή της εφηβείας της γεννήθηκε η επιθυμία να ασχοληθεί με τη νομική. Δίνει εξετάσεις και περνάει στη Νομική σχολή του Α.Π.Θ.. Παράλληλα, συνεχίζει να αγωνίζεται στην ομάδα της, τον Μέγα Αλέξανδρο. Έκτοτε πηγαινοέρχεται από τα έδρανα της νομικής στα γήπεδα του βόλεϊ. Είναι η διαδρομή που ακολουθεί καθημερινά για περίπου μία πενταετία, με τις επιδόσεις της να είναι εξαιρετικές και στους δύο τομείς.
Και η ζυγαριά βαραίνει
Όμως έρχεται, η στιγμή που πρέπει να αποφασίσει να βάλει μία άνω τελεία στον αθλητισμό, δίνοντας προτεραιότητα στην δικηγορία. Είναι το 2010, όταν η Έλενα Σπανού μπαίνει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο και οι εκεί παρακολουθήσεις, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι κάνει παράλληλα την άσκησή της σε γραφείο της Θεσσαλονίκης, δεν της αφήνουν καθόλου ελεύθερο χρόνο. Μετά, λοιπόν, από μια διετία γεμάτη νομικές υποθέσεις, διάβασμα και δικαστήρια, η ίδια αποφασίζει να κάνει ένα δυνατό come back, στον Μέγα Αλέξανδρο. Δύο χρόνια μετά, έρχεται η μεταγραφή  στους Μακεδόνες Αξιού και η εκπλήρωση του ονείρου, που είχε από μικρό παιδί, να αγωνιστεί στην Α1.
Δικηγορία και προπονήσεις
Σήμερα, τα πάντα έχουν μπει σε τάξη. Νομική και αθλητισμός συνυπάρχουν με αρμονικό τρόπο στη ζωή της Ελένης Σπανού. Ένα τυπικό 24ώρο της περιλαμβάνει γραφείο και δικαστήρια το πρωί και προπονήσεις στη Χαλάστρα το απόγευμα. Όσο για το τι προτιμά, τις αίθουσες των δικαστηρίων ή τα γήπεδα του βόλεϊ, η απάντησή της είναι αφοπλιστική, «στα δικαστήρια, ασυζητητί! Ωστόσο, τα γήπεδα είναι η ‘χρυσόσκονη’ στη ζωή μου, καθώς είναι όμορφο να ζεις το όνειρό σου». Το μήνυμά της είναι «αν έχεις θέληση στη ζωή, όλα μπορείς να τα καταφέρεις».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.