, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Μετά τον Βουδούρη αποχωρεί και ο γ.γ. Μεταναστευτικής Πολιτικής

imagehandler
Τον δρόμο έδειξε πρώτος ο Οδυσσέας Βουδούρης ο οποίος πριν από σχεδόν δύο μήνες αποχώρησε από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής με την παραίτησή του να συνοδεύεται από βαριές καταγγελίες για κακοδιοίκηση στο υπουργείο αλλά και υπερκοστολογήσεις. Τώρα, ένας ακόμη γραμματέας του υπουργείου, ο γενικός γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Βασίλης Παπαδόπουλος υπέβαλε την τρίτη κατά σειρά μέσα σε επτά μήνες παραίτησή του στην οποία επικαλείται, όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος», την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά νησιά «με τη διαρκώς διογκούμενη συγκέντρωση μεταναστευτικού και προσφυγικού πληθυσμού» αλλά και «ζητήματα των προσφύγων».
Ο κ. Παπαδόπουλος έχει υποβάλει την τρίτη του παραίτηση στον Αλέξη Τσίπρα και τον Παναγιώτη Κουρουμπλή από τις 26 Οκτωβρίου, τη δεύτερη στις 17 Ιουνίου στον Γιάννη Μουζάλα ενώ η πρώτη είχε κατατεθεί από τις 20 Μαρτίου και πάλι στον πρωθυπουργό. Η ημερομηνία που υπεβλήθη η πρώτη παραίτηση υποδηλώνει και τη βασική αιτία, όπως αναφέρει η εφημερίδα. Πρόκειται για τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας που υπογράφηκε στις 18 Μαρτίου.
Έτσι και στο πιο πρόσφατο κείμενό του ο κ. Παπαδόπουλος ξεκινά επικαλούμενος τη διαφωνία του ως προς «την εμμονή στη συνέχιση της απαρέγκλιτης εφαρμογής της συμφωνίας, η οποία εγείρει ζητήματα τόσο από απόψεως Διεθνούς Δικαίου προστασίας των προσφύγων όσο και από απόψεως συνεπειών στα νησιά, ιδίως του Β. Αιγαίου, με τη διαρκώς διογκούμενη συγκέντρωση μεταναστευτικού και προσφυγικού πληθυσμού».
Την ίδια ώρα, πάντως, και ενώ συμβαίνουν τα παραπάνω ο προϊστάμενος του κ. Παπαδόπουλου και αναπληρωτής υπουργός κ. Μουζάλας συναντήθηκε χθες, Τετάρτη, με τον περιφερειάρχη και δημάρχους από την Κρήτη δηλώνει πως «αυτή τη στιγμή είμαστε σε ηρεμία και αυτό μας επιτρέπει να κάνουμε στην Κρήτη ένα πρότυπο πρόγραμμα με το οποίο 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες μπορούν να εγκατασταθούν με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες, κατ’ αρχάς για τον τοπικό πληθυσμό αλλά και για τους ίδιους…».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.