, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Με Κεφαλογιάννη και Τζαβάρα ο Τζιτζικώστας


Με την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και τον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Τζαβάρα, συναντήθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας.
Στη συνάντηση με την κ. Κεφαλογιάννη, ο κ. Τζιτζικώστας ενημέρωσε την υπουργό για τις δράσεις που πραγματοποιούνται μέσα από τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης  για την τουριστική προβολή της περιοχής και ζήτησε τη στενότερη συνεργασία του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης με το επανασυσταθέν Υπουργείο Τουρισμού, έτσι ώστε να υπάρξουν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, τονίζοντας ότι ακόμα και στη φετινή πολύ δύσκολη τουριστική περίοδο, με τις πολλές ακυρώσεις για όλη τη χώρα, η τουριστική κίνηση στη Θεσσαλονίκη παρουσιάζει μικρή αύξηση στον εισερχόμενο τουρισμό.
Στη συνάντηση με τον κ. Τζαβάρα, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης συζήτησε για θέματα του πολιτισμού που σχετίζονται με τη Θεσσαλονίκη, ενώ το κεντρικό θέμα συζήτησης ήταν ο εορτασμός των 100 ετών από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο αυτό. Ο κ. Τζιτζικώστας, ενημέρωσε τον Υπουργό για το συντονιστικό όργανο που έχει δημιουργηθεί από την Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης, στο οποίο συμμετέχουν όλοι οι δήμοι και φορείς του νομού, προκειμένου να προετοιμαστούν και τελικά να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις που ανταποκρίνονται και αναδεικνύουν τον σημαντικό και ουσιαστικό χαρακτήρα της επετείου, με γνώμονα πάντα την προβολή των ιστορικών γεγονότων και της ιστορικής μνήμης.
Στην κατεύθυνση αυτή, ο κ. Τζιτζικώστας, αφού επέκρινε την πλήρη αδιαφορία  της προηγούμενης κυβέρνησης για το ζήτημα αυτό,  ζήτησε τη στήριξη και τη συνδρομή του Υπουργού, ώστε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης να μπορέσουν μέσα από το συντονιστικό όργανο και τη συνεργασία των υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού, να διοργανώσουν τις δράσεις που θα αναδείξουν την ιστορική επέτειο για τη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Τζαβάρας ανταποκρίθηκε αμέσως θετικά στην πρόταση του κ. Τζιτζικώστα και διαβεβαίωσε τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης ότι το Υπουργείο έχει τη βούληση να στηρίξει με κάθε τρόπο τον προγραμματισμό και τη διοργάνωση αυτών των εκδηλώσεων.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.