, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Με Τσίπρα και Μητσοτάκη στο 2ο Thessaloniki Summit 2017

Υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου, και με τις ομιλίες του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα και του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), σε συνεργασία με την Συμεών Τσομώκος ΑΕ, διοργανώνουν το 2ο Thessaloniki Summit 2017.

Θέμα της 2ης Συνόδου είναι: «Ισχυρή και Ανταγωνιστική βιομηχανία ως προϋπόθεση για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο». Το Thessaloniki Summit 2017 θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης στη Θεσσαλονίκη στις 5 και 6 Οκτωβρίου 2017.
Στο επίκεντρο της συζήτησης θα τεθούν η Ευρωπαϊκή βιομηχανική πολιτική και οι γενικότερες κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, οι επενδυτικές ευκαιρίες στη χώρα μας και η επιχειρηματική καινοτομία ως βασική προϋπόθεση παραγωγής διεθνώς εμπορεύσιμων προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας.
Το κύρος και η αξιοπιστία της περυσινής επιτυχημένης διοργάνωσης, επικυρώνεται εφέτος αφενός με τις ομιλίες του Πρωθυπουργού και του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, και αφετέρου από τη συμμετοχή περισσότερων των 60 ομιλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και από ευρωπαϊκά think tanks .
Στόχος του Thessaloniki Summit 2017 είναι η επιτάχυνση της αναπτυξιακής πορείας της χώρας, μέσω πολιτικών για την έμπρακτη υποστήριξη της μεταποιητικής δραστηριότητας, για την  ενίσχυση της αγοράς εργασίας καθώς και η δημιουργία συνεργιών με την Ευρωπαϊκή Ένωση, Κυβερνήσεις, Κεντρικές Τράπεζες και Επιχειρηματικούς Φορείς, προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότατά και ο τομέας των επενδύσεων και να τεθούν οι βάσεις για μια ολοκληρωμένη και βιώσιμη οικονομική και βιομηχανική πολιτική.
Στο πλαίσιο των εργασιών του Summit προγραμματίζεται σειρά παράλληλων ταυτόχρονων συνεδριακών εκδηλώσεων από:
1.            το Δήμο Θεσσαλονίκης,
2.            τον Όμιλο του Χρηματιστηρίου Αθηνών,
3.            την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας,
4.            την Ελληνική Παραγωγή – Συμβούλιο Βιομηχανιών για την Ανάπτυξη,
5.            το διαΝΕΟσις
6.            την Αμερικανική Γεωργική Σχολή,
7.            το Enterprise Europe Network Hellas.
Οι παράλληλες αυτές ενότητες θα αναλύσουν αντίστοιχα τα παρακάτω θέματα:
1.            Δήμο Θεσσαλονίκης:
–              Ανάπτυξη του τουρισμού: εποικοδομητικές ή «καταστροφικές» δυνάμεις,
–              Δημόσια – Ιδιωτική επιχειρηματικότητα. Είναι εφικτό;
–              Δημοτική χρηματοδότηση: Δημόσια ή / και Ιδιωτική;
2.            Όμιλο του Χρηματιστηρίου Αθηνών: Πιο κοντά στην ανάπτυξη δεσμών Κεφαλαιαγοράς στη Νοτιοανατολική Ευρώπη;
3.            Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας: Χρηματοδότηση της καινοτομίας
4.            Ελληνική Παραγωγή – Συμβούλιο Βιομηχανιών για την Ανάπτυξη: Ισχυρή βιομηχανία για ανάπτυξη και οριστική έξοδο από την κρίση
5.            διαΝΕΟσις: Η ελληνική νεολαία: Ένα υπαρξιακό πρόβλημα;
6.            Αμερικανική Γεωργική Σχολή: Ευκαιρίες χρηματοδότησης από την Ε.Ε. για επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού τομέα μέσω αναπτυξιακών προγραμμάτων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
7.            Enterprise Europe Network Hellas: Το Enterprise Europe Network Hellas και η παροχή υπηρεσιών προς τις επιχειρήσεις
Το Thessaloniki Summit 2017, πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και την υποστήριξη της ΔΕΘ-HELEXPO και του ‘Enterprise Europe Network Hellas.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.