, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Με μια μόνο ερώτηση μπορείτε να καταλάβετε τον χαρακτήρα του άλλου

φωτο bigstockphoto.com

Μια μόνο ερώτηση είναι αρκετή, σύμφωνα με τους ειδικούς, για να καταλάβεις τι άνθρωπος είναι κάποιος.
Όπως αναφέρει ο Independent, το μόνο που πρέπει να ρωτήσετε κάποιος είναι ποια είναι η άποψή του για έναν κοινό σας γνωστό. Σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Journal of Personality and Social Psychology, η απάντησή τους θα είναι το χαρακτηριστικό αυτό που αντιπροσωπεύει τον ίδιο του τον χαρακτήρα, καθώς οι άνθρωποι κάνουν τις λεγόμενες «προβολές», δηλαδή βλέπουν τα δικά τους χαρακτηριστικά στους άλλους.
Για παράδειγμα αν η απάντηση που θα δώσει είναι ότι ο άλλος είναι καλός, τότε και ο ίδιος είναι καλός. Εάν όμως ο ίδιος είναι εγωιστής, είναι πιθανό να χαρακτηρίσει εγωιστή και τον άλλον.
Ο Dustin Wood, ένας από τους συγγραφείς της έρευνας, λέει: Μια μεγάλη σειρά από αρνητικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας κάποιου σχετίζονται με την αρνητική προβολή των άλλων. Η απλή τάση να βλέπει κάποιος τους άλλους αρνητικά, δείχνει ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα κατάθλιψης και διαφόρων διαταραχών της προσωπικότητας».
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.