, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Με μόλις 95 θερμίδες, αυτό είναι το πιο light και δροσερό γλυκό του καλοκαιριού

Οι περισσότερες γυναίκες έχουν συνδέσει τη λέξη «γλυκό» με τη λέξη «ενοχές». Μάλιστα, το συναίσθημα είναι ευθέως ανάλογο της καλοκαιρίας. Εμείς βρήκαμε το γλυκό που καταρρίπτει τα δεδομένα.
Ζέστη=ελαφριά, και πολλές φορές κοντά, ρούχα. Έτσι, όσο πιο υψηλές είναι οι θερμοκρασίες, τόσο αυξάνονται και οι τύψεις που νιώθετε καθώς αδειάζετε κουταλάκι-κουταλάκι την συσκευασία παγωτού ή την πιατέλα με το αγαπημένο σας γλυκό.
Αν και δεν υπάρχει κανένας λόγος να καταπιέζεστε τόσο πολύ (αρκεί φυσικά να μην ξεπερνάτε το μέτρο γιατί τότε ο κίνδυνος που ελλοχεύει δεν είναι μόνο σε σχέση με το βάρος σας, αλλά και την υγεία σας), ψάξαμε ελαφριά και νόστιμα γλυκά, μετρήσαμε θερμίδες και λιπαρά και έχουμε νικητή!
Πανακότα με γεύση βανίλια και επικάλυψη μελιού ή αλλιώς ο σύμμαχός σας στον αγώνα για ένα πο αδύνατο «αύριο», αλλά χωρίς πολλές στερήσεις.
Εύκολο, νοστιμότατο, δροσερό σαν βουτιά μετά από 2 ώρες περπάτημα στον καύσωνα και ελαφρύ. Τη στιγμή που μια μερίδα πανακότα (128γρ.) έχει 470 θερμίδες, η συγκεκριμένη εκδοχή (την οποία βρήκαμε deliciousmagazine.co.uk) ρίχνει τις θερμίδες στις 95.
Φτάνει όμως με τα λόγια, ας περάσουμε στην απόλαυση.
Shutterstock
Shutterstock
Θα χρειαστείτε: 
100ml γάλα χαμηλών λιπαρών
30 γρ. ζάχαρη άχνη
2 φύλλα ζελατίνας
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά
175 ml ξινόγαλα
1/2 κ.γ. πάστα από ένα κλωναράκι βανίλιας
1 κ.γ. απόσταγμα βανίλιας
Ηλιέλαιο για το λάδωμα του ταψιού
Εκτέλεση: 
1. Σε μια κατσαρόλα ή ένα τηγάνι, ζεσταίνετε το γάλα με τη ζάχαρη άχνη. Βάλτε τη ζελατίνη σε ένα μπολ με κρύο νερό και, μετά από πέντε λεπτά, στραγγίστε την ώστε να φύγει το περισσευούμενο νερό. Αποσύρετε το γάλα από τη φωτιά και προσθέστε σε αυτό τη ζελατίνη. Ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί. Αφήστε το μίγμα να κρυώσει και στη συνέχεια ρίξτε το γιαούρτι, το ξινόγαλα και τις βανίλλες και ανακατέψτε ελαφρώς.
2. Λαδώστε (με λίγο ηλιέλαιο) 4 μικρές φόρμες και μοιράστε σε αυτές το μίγμα γάλακτος. Τοποθετήστε τις πάνω σε ένα δίσκο, καλύψτε την επιφάνεια τους με ελαφρώς λαδωμένο με μια διαφανή μεμβράνη και αφήστε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
3. Για να τα ξεφορμάρετε πιο εύκολα, βουτήξτε τις φόρμες -προσεκτικά- μέσα σε ένα μπολ με ζεστό νερό.
Τιπ: Αν θέλετε, για περισσότερο γλυκιά γεύση, μπορείτε να ρίξετε από πάνω λίγο μέλι. bovary.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.