, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Με φοβερό Σόμπεϊ ο ΠΑΟΚ νίκησε 88-71 την Κύμη

O Nάθαν Σόμπεϊ ήταν εκπληκτικός, οι Πέινερς, Μακ Φάντερ και Χρυσικόπουλος έδωσαν λύσεις κάθε φορά που ο ΠΑΟΚ το χρειάστηκε και κάπως έτσι ο Δικέφαλος νίκησε την Κύμη με το εντυπωσιακό 88-71. Οι γηπεδούχοι έφτασαν τη διαφορά ακόμα και στους 20 στην εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου, η Κύμη μείωσε ακόμα και στους 5, όμως δεν άντεξε περισσότερο. Ο ΠΑΟΚ είχε πολλές περισσότερες λύσεις και έφτασε σε μια σπουδαία επικράτηση, στο πιο θεαματικό ματς της 22ης αγωνιστικής στην Stoiximan.gr Basket League.
MVP
Ο Νάθαν Σόμπεϊ έκανε καταπληκτικό παιχνίδι και ο ΠΑΟΚ βρήκε άλλη μια εξαιρετική λύση στην περιφέρεια. Είχε 25 πόντους με 8/13 δίποντα και 3/6 τρίποντα, πήρε 2 ριμπάουυντ, έκανε 3 ασίστ, 2 κλεψίματα και ειδικά στο πρώτος μέρος ήταν φοβερός. Μάλιστα ο γκαρντ του Δικεφάλου δεν έβαλε απλά τα περιφερειακά σουτ που του αναλογούσαν, αλλά έκανε και 4 καρφώματα!!!
ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει διαφορά 18 πόντων στο πρώτο ημίχρονο και κάπου εκεί κρίθηκαν όλα. Η Κύμη έκανε υπερπροσπάθεια και μείωσε στους 5, αλλά ήταν ξεκάθαρο πως δεν έχει άλλες δυνάμεις. ο Δικέφαλος έβαλε μεγάλα καλάθια κυρίως με τον ΜακΦάντεν και έφτασε με άνεση στη νίκη.
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ
Η Κύμη υπέπεσε σε 23 λάθη και ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε τις περισσότερες ευκαιρίες που είχε. Ο Δικέφαλος πέτυχε 30 πόντους από λάθη των αντιπάλων κι εκεί ουσιαστικά έγινε η διαφορά. Αν βάλατε και τους 14 πόντους από καλάθια που προήλθαν από επιθετικά ριμπάουντ, έχετε την πλήρη εικόνα της αναμέτρησης στην Πυλαία.
Ο ΠΑΟΚ πήρε από την αρχή τον έλεγχο του αγώνα και δεν κοίταξε ποτέ πίσω του. Ο Κόνιαρης και ο Πέινερς έβαλε το νερό στο αυλάκι, έκαναν το 19-8 στο 7′ και στη συνέχεια έπιασαν δουλειά ο Χρυσικόπουλος και κυρίως ο Σόμπεϊ. Στο δεκάλεπτο το σκορ ήταν 28-15, στο 14′ η διαφορά πήγε στους 15 (38-23) και ο Δικέφαλος ήταν ασταμάτητος. Ειδικά όταν ζεστάθηκε ακόμα περισσότερο ο φοβερός Σόμπεϊ, ο οποίος οδήγησε τον ΠΑΟΚ στο 51-33 του ημιχρόνου.
Η διαφορά έφτασε και στους 20 στην εκκίνηση του δεύτερου μέρους (55-35) και κάπου εκεί η Κύμη έδειξε σημάδια αντίδρασης. Μετά το 57-40 του ΠΑΟΚ απάντησε με σερί 0-8 χάρη κυρίως στον Τουντζιαράκη, μείωσε σε 57-48, για να ολοκληρωθεί η τρίτη περίοδος με σκορ 63-52.
Ο Μακ Φάντεν μπήκε στην εξίσωση του ματς και από το δικό του χέρι έγινε το 66-52, αλλά ο Ντίξον με τρίποντο μείωσε στους 8 (68-60) στο 33′. Η αντεπίθεση της Κύμης είχε και συνέχεια, ο Σιγκούνας μείωσε σε 72-67 στο 35′. Ο Μακ Φάντεν όμως δεν άφησε τους φιλοξενούμενους να πλησιάσουν περισσότερο, ο Πέινερς έκανα και το 79-67 μόλις 3:31 πριν από τη λήξη, για να έλθει το άνετο 88-71 στο τέλος της αναμέτρησης. sport24.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.