, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Μια ανοιξιάτικη ποδηλατοδρομία στη Θεσσαλονίκη

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ,  στο πλαίσιο ενός συνόλου αθλητικών εκδηλώσεων με το γενικό τίτλο « Αθλούμαι στην Καλαμαριά 2017», προκηρύσσει και διοργανώνει την αθλητική εκδήλωση με τίτλο «Ανοιξιάτικη Ποδηλατοδρομία 8 χιλιομέτρων Δήμου Καλαμαριάς», η οποία περιλαμβάνει μια διαδρομή  8 χιλιομέτρων, σε Δημόσια Οδό, μέσα στα όρια του Δήμου Καλαμαριάς.
1. Ημερομηνία Διεξαγωγής :      Σάββατο 06 Μαΐου  2017 
2. Στοιχεία Αγώνα:
2.1 σε Δημόσια Οδό: Ποδηλατοδρομία  8 χιλιομέτρων
Τίτλος εκδήλωσης : Ανοιξιάτικη Ποδηλατοδρομία  8 χιλιομέτρων Δήμου Καλαμαριάς
Χώρος εκδήλωσης : Οδικό δίκτυο Δήμου Καλαμαριάς
Συγκέντρωση συμμετεχόντων:  17.30 μ.μ Παλιό Δημαρχείο Καλαμαριάς-Πεζόδρομος
Δημ.Θέατρο Μελίνα Μερκούρη (Μεταμορφώσεως 7-9)
Ώρα έναρξης  : 18.30 μ.μ
Αφετηρία –Τερματισμός:  Παλιό Δημαρχείο Καλαμαριάς – Πεζόδρομος- επί της
Μεταμορφώσεως  (Δημ. Θέατρο Μελίνα Μερκούρη)
Αποστάσεις:   Για όλους θα είναι ίδια η εκκίνηση και κοινή
Η απόσταση καθορίζεται σε 8 χιλιόμετρα στο οδικό
δίκτυο Δήμου Καλαμαριάς
Ενδιάμεση στάση  8΄-10΄ :   επί της οδού Καραμαούνα με Μιαούλη
Αναλυτικά η  διαδρομή : Οδικό δίκτυο του Δήμου Καλαμαριάς, με εκκίνηση εμπρός από το Παλιό Δημαρχείο Καλαμαριάς-Πεζόδρομος ( Μεταμορφώσεως 7-9 )  ακολουθώντας τη διαδρομή, Μεταμορφώσεως  – Κερασούντος (δεξί ρεύμα κυκλοφορίας) – Θ.Σοφούλη  (δεξί ρεύμα κυκλοφορίας) – Πλαστήρα (δεξί ρεύμα κυκλοφορίας) – Ερυθραίας- Πολυβίου-Λυκούδη – Χανίων – Σμύρνης – Στάση ξεκούρασης ( 08’-10΄) επί της οδού Καραμαούνα με Μιαούλη – Μιαούλη – Αδ.Κοραή (δεξί ρεύμα κυκλοφορίας) – Μαρμαρά (δεξί ρεύμα κυκλοφορίας)  – Χηλής (δεξί ρεύμα κυκλοφορίας)  -Κερασούντος (δεξί ρεύμα κυκλοφορίας) – Καλλίδου (δεξί ρεύμα κυκλοφορίας) – Αργυρουπόλεως -τερματισμός  εμπρός από το Παλιό Δημαρχείο Καλαμαριάς-Πεζόδρομος  (Μεταμορφώσεως 7-9).       

Περιγραφή της διαδρομής Αναλυτικές πληροφορίες με χάρτη της διαδρομής   στο  επίσημο site της εκδήλωσης  www.kalamaria.gr όπου και επισυνάπτεται.
3. Δικαίωμα συμμετοχής: Στην ποδηλατοδρομία μπορούν να πάρουν μέρος όλοι οι    ενήλικες ανεξαρτήτου ηλικίας, ενώ οι ανήλικοι μπορούν να συμμετάσχουν με ευθύνη των κηδεμόνων τους.
4. Διακρίσεις: Σε όλους τους ποδηλάτες μετά το πέρας της ποδηλατοδρομίας στο χώρο τερματισμού, θα δοθεί αναμνηστικό συμμετοχής με παράλληλη προσφορά ειδών από τους χορηγούς της εκδήλωσης, ενώ θα ακολουθήσει κλήρωση δώρων, βάση των δηλωμένων στοιχείων συμμετοχής.
5. Απαραίτητος Εξοπλισμός: Ποδήλατο και ποδηλατικό κράνος
Παράκληση της διοργάνωσης είναι, όλοι οι συμμετέχοντες, να  στολίσουν τα ποδήλατα τους,  με πολύχρωμα λουλούδια (αληθινά ή ψεύτικα)  και κορδέλες
6. Δηλώσεις συμμετοχής: Όλοι όσοι επιθυμούν και μπορούν να συμμετάσχουν, θα πρέπει να προσέλθουν μία (1) ώρα τουλάχιστον πριν την έναρξη της εκδήλωσης στο σημείο αφετηρίας, στη γραμματεία της ποδηλατοδρομίας, για να συμπληρώσουν την ανάλογη δήλωση συμμετοχής.
7. Υποστήριξη : Σε όλη τη διάρκεια της ποδηλατοδρομίας θα υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς από όχημα του Δήμου  στο σημείο τερματισμού-Παλιό Δημαρχείο Καλαμαριάς (Μεταμορφώσεως 7-9) των ποδηλάτων, που μπορεί να ενδέχεται να αντιμετωπίσουν τεχνικό πρόβλημα.
8. Υγειονομική κάλυψη : Σε κάθε περίπτωση όλοι οι ποδηλάτες συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη.
Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα,   σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.
Συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση. Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα ποδηλάτη-τρια, αφού όλοι οι συμμετέχοντες – ουσες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των κηδεμόνων τους.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Τον αγώνα θα παρακολουθούν σε όλη την διάρκεια του εθελοντές διασώστες, ειδικευμένοι στην παροχή πρώτων βοηθειών.
Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για τυχόν βλάβη ή ζημιά από οποιαδήποτε αιτία καθώς και απώλειας ποδηλάτου ή άλλου αντικειμένου.
9. Πληροφορίες:
Τμήμα Αθλητισμού-Δημοτικό Κολυμβητήριο Καλαμαριάς (Χηλής-Πλαστήρα), τηλ: 2310-440540
Τμήμα Αθλητισμού-Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Καλαμαριάς (Τριπόλεως & Σουρμένων ) τηλ: 2310-402746
10. ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑΣ
Όλοι οι ποδηλάτες θα ξεκινήσουν και θα τερματίσουν ταυτόχρονα.
11. ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Δεν Θα υπάρξει αριθμητική  κατάταξη των συμμετεχόντων που θα τερματίσουν, ούτε  επίσημη κατάταξη νικητών.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.