, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Μιλάει για πολιτική σκευωρία ο Παπακωνσταντίνου

Εμμένει ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ότι δεν αλλοίωσε τη λίστα Λαγκάρντ και κάνει λόγο για «χοντροκομμένη σκευωρία», την ώρα που τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης ετοιμάζονται να καταθέσουν στη Βουλή πρόταση για τη σύσταση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση [Βλέπε άρθρο] , ενώ «φουντώνει» και η συζήτηση για το ενδεχόμενο παραγραφής των πιθανών αδικημάτων.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Εθνος της Κυριακής» ο κ. Παπακωνσταντίνου επαναλαμβάνει ότι δεν έκανε καμία παρέμβαση στη λίστα, ενώ αφήνει αιχμές για τον τρόπο που αντιμετώπισε την υπόθεση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Δεν αφαίρεσα τα ονόματα συγγενικών μου προσώπων, ούτε και κανένα άλλο όνομα. Τα αρχεία που παρέλαβα τα έδωσα στον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Διώτη. Είμαι πολύ σαφής και απόλυτος σε αυτό. Μα πώς θα μπορούσα να κάνω κάτι τέτοιο; Ζήτησα δηλαδή να μου στείλουν μία λίστα από τη Γαλλία για να αφαιρέσω μόνο τους συγγενείς μου;», δηλώνει χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός.

Υποστηρίζει μάλιστα ότι πρόκειται για «μία χοντροκομμένη σκευωρία», που στόχο έχει την κατασκευή της δικής του ενοχής, και, όπως αναφέρει, «είναι υπερβολικά βολικό για όλους, οι ευθύνες για την υπόθεση αυτή, να έχουν ένα και μόνο ένα ονοματεπώνυμο».

Σε άλλες δηλώσεις του στην εφημερίδα «Real News» ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι η λίστα «ταξίδεψε» και «πέρασε από πολλά χέρια» αφότου έφυγε από τον ίδιο.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.