, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Μισείς το πρωινό ξύπνημα; Αυτά τα 3 tricks θα σε βοηθήσουν να το συνηθίσεις

bigstock photo

Όλοι οι άνθρωποι –ή τουλάχιστον οι περισσότεροι- σε αυτόν τον πλανήτη έχουμε ένα κοινό που μας συνδέει. Μισούμε όλοι το πρωινό ξύπνημα. Είναι ίσως ότι χειρότερο μπορείς να βιώσεις σε αυτή τη ζωή, πόσο μάλλον αν δουλεύεις αρκετές ώρες μέσα στην ημέρα και δεν προλαβαίνεις να ξεκουραστείς καθόλου τις ώρες που είσαι σπίτι.
Μάθε όμως πως όσο πιο νωρίς ξυπνάς, τόσο πιο υγιής, χαρούμενη και ευδιάθετη θα είσαι. Κι επειδή αυτό είναι κάτι που σίγουρα όλοι θέλουμε, υπάρχουν μερικά απλά καθημερινά κόλπα που μπορείς να κάνεις για να μάθεις τον οργανισμό σου να ξυπνάει νωρίτερα.
Την προσοχή σου λοιπόν:
#1. Διάβασε κάτι φωναχτά
Πολλοί από εμάς το πρωί που ξυπνάμε η πρώτη κίνηση που κάνουμε είναι να πάρουμε το κινητό μας και να αρχίσουμε να σερφάρουμε στο διαδίκτυο. Διαβάζουμε τις πρώτες ειδήσεις, χαζεύουμε λίγο στο Instagram και έπειτα σηκωνόμαστε από το κρεβάτι –με βαριά καρδιά πάντα-. Αυτό λοιπόν που μπορείς να κάνεις για να ξυπνήσεις και να σηκωθείς με μία μεγαλύτερη άνεση είναι να διαβάζεις δυνατά και φωναχτά αυτά που βλέπεις το πρωί προκειμένου να ενεργοποιήσεις τον οργανισμό σου.
#2. Δυσκόλεψε τον εαυτό σου
Τι εννοούμε με αυτό; Συνήθως όταν κοιμάσαι και βάζεις το ξυπνητήρι σου, το έχεις πάντα κάπου δίπλα σου, έτσι ώστε όταν χτυπήσει να μη χρειαστεί να σηκωθείς από το κρεβάτι και να κερδίσεις λίγο ακόμη χρόνο ξαπλωμένη. Αν θέλεις όμως να καταπολεμήσεις αυτό τον Γολγοθά του πρωινού ξυπνήματος, τότε βάλε το ξυπνητήρι σου εκτός δωματίου έτσι ώστε να αναγκαστείς να σηκωθείς και να το κλείσεις.
#3. Φτιάξε το κρεβάτι σου
Είναι γεγονός, πως όταν έχεις σηκωθεί και έχεις ήδη φτιάξει το κρεβάτι σου είναι πιο δύσκολο να ξαναπέσεις για ύπνο. Επιπλέον, μελέτες έχουν δείξει ότι το να κάνεις μία δουλειά το πρωί, ακόμη και μία μικρή όπως είναι το στρώσιμο του κρεβατιού, μπορεί να γεμίσει τον οργανισμό σου με ενδορφίνες και να σε «ξυπνήσει» πραγματικά.
Ακολούθησε λοιπόν τα παραπάνω και θα δεις πως το πρωινό ξύπνημα δεν θα είναι πια τόσο εφιαλτικό.
Πηγή queen.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.