, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Μπαράζ εμπρησμών στην περιοχή των Σημάντρων

Πυρκαγιά ξέσπασε στις 13.30 το μεσημέρι του Σαββάτου μεταξύ Αγίου Παντελεήμονα και Σημάντρων. Στο σημείο έσπευσαν 5 πυροσβεστικά οχήματα με 10 άντρες, καθώς και μηχανήματα έργου που απέστειλε ο Δήμος Ν. Προποντίδας και κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά.
Ωστόσο, η φωτιά που εκδηλώθηκε σήμερα, σε συνδυασμό με τη φωτιά που εκδηλώθηκε χθες, μεταξύ Σημάντρων και Βάβδου, δημιουργούν έντονες υπόνοιες για εμπρησμό.
Ειδικότερα, μιλώντας στο halkidikifocus ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκιδικής, Αντιπύραρχος Εμμανουήλ Τσολάκης σημείωσε για τα περιστατικά ότι «χθες εκδηλώθηκε πυρκαγιά στον οδικό άξονα Σημάντρων – Βάβδου. Τα σημεία που εκδηλώθηκε, η χρονική διαδοχή και οι μικρές αποστάσεις μεταξύ των εστιών, υποδηλώνουν κακόβουλη ενέργεια. Σήμερα εκδηλώθηκε νέα πυρκαγιά, σε 3 εστίες – όπως ανέφερε ο κ. Τσολάκης – εκ των οποίων οι 2 έκαψαν ξερά χόρτα και η τρίτη εστία έκαψε 35 στρέμματα γεωργικών εκτάσεων και 5 στρέμματα δασικών εκτάσεων».
Όπως επεσήμανε ο κ. Τσολάκης οι πυρκαγιές κατασβήστηκαν και πραγματοποιούνται περιπολίες στην περιοχή από Πυροσβέστες, ενώ ζητήθηκε η συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ. Ωστόσο, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Χαλκιδικής δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι για τα συμβάντα στη συγκεκριμένη περιοχή και γι’ αυτό εντείνουμε τις περιπολίες. Θα είμαστε συνεχώς παρόντες, διότι κινδυνεύουν αγροτικές καλλιέργειες και περιουσίες, καθώς σε εκείνη την περιοχή υπάρχουν τόσο φωτοβολταϊκές όσο και θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις».Τέλος, ο κ. Τσολάκης ανέφερε ότι δεν αποκλείεται να περιστατικά του τελευταίου 24ώρου να συνδέονται με τη φωτιά που είχε ξεσπάσει του Αγίου Πνεύματος σε δασική περιοχή στο Βάβδο. halkidikifocus.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.