, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Μπουτάρης: "Ο δήμος Θεσσαλονίκης δεν ασκεί εξωτερική πολιτική…"

Σχετικά με την πρόσφατη επίσκεψη στα Σκόπια, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, διευκρινίζει τα εξής:
«Η πρόσφατη επίσκεψη και οι επαφές με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της γειτονικής χώρας έγιναν κατόπιν επίσημης πρόσκλησης, σε συνέχεια της επίσκεψης του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκολα Ντιμιτρόφ, στη Θεσσαλονίκη πριν από περίπου ένα μήνα. Στην ατζέντα των συζητήσεων, όπως έχω τονίσει επανειλημμένα,  περιλαμβάνονταν αποκλειστικά θέματα ανάπτυξης συνεργασιών μεταξύ πόλεων των δύο χωρών σε διάφορους τομείς, στο πλαίσιο της δράσης του Δήμου ‘’Διπλωματία των Πόλεων’’. Είναι αυτονόητο ότι για κάθε επίσκεψη στο πλαίσιο της ‘’Διπλωματίας των Πόλεων’’ ενημερώνουμε τον Υπουργό Εξωτερικών.
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης δεν ασκεί εξωτερική πολιτική, δεν εκπροσωπεί σε καμία περίπτωση το Υπουργείο Εξωτερικών σε τέτοιου είδους συναντήσεις, ούτε, βέβαια, παίρνει οδηγίες ή κατευθύνσεις. Ο Δήμος ευθυγραμμίζεται απόλυτα με την εξωτερική πολιτική της χώρας και τη θέση της χρήσης σύνθετου ονόματος στο ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ, την οποία, εξάλλου, υιοθετούν η κυβέρνηση και η πλειονότητα των κομμάτων της αντιπολίτευσης».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.