, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Μπουτάρης για ΑΠΘ: Πράττει λάθος ο Υπουργός Παιδείας όταν υποβαθμίζει την άκρως σοβαρή καταγγελία των φοιτητών

φωτο Σάββας Αυγητίδης

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης αναφέρθηκε με δήλωση του στη συνέντευξη του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου στον ΣΚΑΙ ο οποίος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, σε καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με το ΑΠΘ.
«Το ΑΠΘ δεν είναι μόνο το πανεπιστήμιο της πόλης μας. Είναι ακόμη ένας εμβληματικός δημόσιος χώρος στην πιο κεντρική περιοχή της Θεσσαλονίκης. Είναι η καρδιά και ο νους της πόλης, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Είναι πρωτίστως το σύμβολο της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών και της πρωτοπορίας και όχι ο πνευματικός και ηθικός φραγμός τους. Η έννοια της ανοιχτής πόλης και του ανοιχτού Πανεπιστημίου νοηματοδοτούνται όταν η ώσμωση είναι λειτουργική, δημιουργική και παραγωγική. Δυστυχώς, τα τελευταία γεγονότα από την ανεύρεση νεκρού εντός του πανεπιστημίου έως τις ανατριχιαστικές καταγγελίες των φοιτητών, επιβεβαιώνουν μια σταδιακή υποβάθμιση του πανεπιστημιακού campus» δήλωσε ο Γιάννης Μπουτάρης.
«Πράττει λάθος ο Υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου όταν υποβαθμίζει την άκρως σοβαρή καταγγελία των φοιτητών για ασυδοσία και κατά σύστημα διακίνηση ναρκωτικών. Δεν είναι η απουσία ρωμαλέου φοιτητικού κινήματος κ. Υπουργέ, είναι η απουσία ρωμαλέου κράτους. Ή για να το πω διαφορετικά, ένα κράτος δικαίου που διστάζει να παρέμβει προληπτικά στο χώρο του Πανεπιστημίου, θεωρώντας ότι έτσι κολακεύει την συνείδηση μιας μικρής μειοψηφίας, αλλά σίγουρα της παρανομίας. Ως Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και διοίκηση της πόλης, δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς και αμέτοχοι όταν η κατάσταση βαίνει αργά αλλά σταθερά στην αποδιοργάνωση» πρόσθεσε.
 
Δείτε ένα από τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ των Έλ. Καραβασίλη και Σ. Αυγητίδη

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.