, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Μπόλαρης σε όσους τον κατηγορούν: "Ο αγώνας συνεχίζεται…"

Τη δίκη του απάντηση έδωσε μέσω… facebook ο πρώην υπουργός και νυν βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Μάρκος Μπόλαρης αναφορικά με τα δημοσιεύματα και όσους τον καταγγέλλουν πως ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ψήφισε θετικά τον νόμο Διαμαντοπούλου και ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε τον νόμο Γαβρόγλου που σε πολλά σημεία καταργεί τον νόμο Διαμαντοπούλου. 
Έγραψε ο κ. Μπόλαρης: “Συμπορευόμαστε με τον λαό , με τους προοδευτικούς δημοκρατικούς πολίτες –
Για την έξοδο απο την κρίση με δημοκρατία, δίκαιη ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή
Εξαπολύθηκε χτες μια επικοινωνιακή καταιγίδα για να πείσει οτι η κατάργηση άρθρων του νόμου Διαμαντοπούλου για την Ανώτατη Παιδεία συνιστά οπισθοδρόμηση για τα Ανώτατα Ιδρύματα της πατρίδας.
Παραπέμπω στην τεκμηριωμένη ομιλία του Πρωθυπουργού στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου, που αναφέρεται στην πολιτική παιδείας της κυβέρνησης για ένα δημοκρατικό, ποιοτικό, προσβάσιμο δημόσιο Πανεπιστήμιο αι την χρηματοδότησή του.
Ειναι κρίσιμη και χρήσιμη μια παράλληλη ανάγνωση της ομιλίας του Αρχηγού της Αξιωματ. Αντιπολίτευσης για να γίνει αμέσως αντιληπτή η φτώχεια των αντιπολιτευτικών επιχειρημάτων”.
Και συνεχίζει: “Κι επειδή η πενία των επιχειρημάτων ειναι καταφανής, επιχειρήθηκε , για πολλοστή φορά, η στοχοποίηση βουλευτών με το απολιτικο :
“αυτοί ψήφισαν τότε τον νόμο, τώρα ψηφίζουν την αλλαγή του” !
Οποία αβασιμότητα και οποία υποκρισία !
Κάθε μέρα στο Κοινοβούλιο με την ψήφιση νέων νόμων καταργούνται παλιότεροι νόμοι και διατάξεις.
Γιατί ; Απλώς επειδή ξεπεράστηκε ο προηγούμενος νόμος, επειδή δεν λειτούργησε ο παλιότερος νόμος, επειδή άλλαξαν οι συνθήκες κάτω απο τις οποίες ψηφίστηκε, επειδή άλλαξε η πολιτική της κυβέρνησης, επειδή άλλαξε η κυβέρνηση κι έχει άλλη πολιτική προσέγγιση, επειδή.. , επειδή…
Για τους αμνήμονες θυμίζω οτι ο εν λόγω νόμος Διαμαντοπούλου αποτέλεσε το αντικείμενο της πρώτης (1ης) τροποποιητικης νομοθετικής πρωτοβουλίας της κυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου με Υπουργό Παιδείας τον Αρβανιτοπουλο !!
Εν προκειμένω, επειδή η δεξιά στερείται επιχειρηματων ως αντιπολίτευση, ως πολιτική πρόταση για να πείσει την ακαδημαϊκή κοινότητα, την φοιτητική κοινότητα, την οικονομία, την κοινωνία, τους πολίτες καταφεύγει σε δαιμονοποιήσεις.
Το κρίσιμο και σημαντικό ειναι οτι οι πολίτες αντιλαμβάνονται και κατανοούν.
Κατανοούν οτι το ζήτημα δεν είναι εάν μας στοχοποιούν 5-7 βουλευτές και μας υβρίζουν αλλά ποιοί είναι οι υβριστές , τι στοχεύουν και γιατί το κάνουν !
Η αγωνία τους δεν είναι η Ανώτατη Παιδεία !
Εάν ήταν αυτή θα κατέθεταν επιχείρηματα.
Η εναγώνια προσπάθειά τους είναι να θυμίσουν οτι ο νόμος Διαμαντοπούλου ψηφίστηκε μαζί απο την Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ.
Για να συνεχίσουν την μονομέτωπη επίθεση στην προοδευτική δημοκρατική παράταξη, στην κυβέρνηση Τσίπρα, ταυτιζόμενοι με την ΝΔ.
Αυτό αποδεικνύεται περίτρανα και σήμερα. Ενώ η κυβέρνηση προωθεί το νομοσχέδιο για την Μεταρρύθμιση για την Πρωτοβάθμια Υγεία, που αποτελεί το απαραίτητο συμπλήρωμα του Εθνικού Συστήματος Υγείας, που είχε ψηφιστεί απο την κυβέρνηση του Αντρέα με Υπουργό Υγείας τον Γιώργο Γεννηματά κι ειχε εξαγγελθεί αλλά δεν είχε υλοποιηθεί, οι ίδιοι στέκονται αρνητικά απέναντι στη μείζονα αυτή νομοθετική πρωτοβουλια της Κυβέρνησης Τσίπρα.
Μεταρρύθμιση στην πρωτοβάθμια υγεία που είναι ευεργετική για τον λαό, για τους πολλούς, για τους μη έχοντες, για αυτούς που σήκωσαν και σηκώνουν το βάρος της κρίσης.
Με αυτούς πορευόμαστε με τους πολλούς, όχι τους λίγους.
Ο αγώνας συνεχίζεται.
Ο λαός κι η πατρίδα το δικαιούται”.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.