, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Μυστήριο με τη νέα πρόταση Νίμιτς

samaras-nimitsΚαι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς παρέστη στη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου με τον ειδικό απεσταλμένο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για το Σκοπιανό, Μάθιου Νίμιτς.

Μάλιστα η συνάντηση Αβραμόπουλου – Νίμιτς στο υπουργείο Εξωτερικών που ήταν προγραμματισμένη για τις 12.30 ξεκίνησε νωρίτερα προκειμένου να προλάβει να παραστεί και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρωθυπουργός είχε συνομιλία με τους κυρίους Αβραμόπουλο και Νίμιτς και αποχώρησε χωρίς να προβεί σε δηλώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Νίμιτς ενδέχεται να υποβάλλει στην ελληνική πλευρά και στην κυβέρνηση των Σκοπίων (με υπουργούς της οποίας θα έχει συνομιλίες την Πέμπτη και την Παρασκευή) νέα πρόταση για την επίλυση του θέματος της ονομασίας της FYROM.

Πέμπτη και Παρασκευή ο ειδικός απεσταλμένος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για το Σκοπιανό θα βρίσκεται στα Σκόπια για να έχει συναντήσεις με την κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι.

Ωστόσο το κλίμα στη γειτονική χώρα είναι ιδιαίτερα βαρύ μετά τη σφοδρή σύγκρουση της κυβέρνησης Γκρούεφσκι με την αντιπολίτευση και την αποχώρηση του κόμματος του πρώην προέδρου των Σκοπίων Μπράνκο Τσερβένκοφσκι από τη Βουλή, γεγονός το οποίο δεν δημιουργεί προϋποθέσεις για την επίλυση της εκκρεμότητας της ονομασίας.

Στο υπουργείο Εξωτερικών, όπου επίκειται συνάντηση του υπουργού Δημήτρη Αβραμόπουλου με τον προσωπικό απεσταλμένο του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μάθιου Νίμιτς, βρέθηκε νωρίτερα ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

protothema

#Tags: Σκόπια

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.