, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Μόντι: "Στην Αθήνα ο κόσμος καίει δέντρα για να ζεσταθεί"

monti     “Ψηφίστε με για να μην γίνουμε… Ελλάδα”, είπε ο Μάριο Μόντι, ο οποίος έφερε τη χώρα μας ως παράδειγμα προς αποφυγή για την  Ιταλία, μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι “Rai Tre”.

  «Οι Έλληνες, πλέον  έχουν γονατίσει. Αυτό, ακριβώς, θα συνέβαινε και στην Ιταλία, χωρίς την κυβέρνησή μου» αυτό  είπε χθες το βράδυ ο Ιταλός υπηρεσιακός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι.

   «Στην Αθήνα ο κόσμος καίει δέντρα και έπιπλα για να ζεσταθεί και η ατμοσφαιρική ρύπανση θυμίζει εκείνη του Λονδίνου, πριν έξι δεκαετίες» ενώ αναφέρθηκε και στους οικονομικούς δείκτες της Ελλάδας, υπογραμμίζοντας ότι «από το 2009 μέχρι το 2012 το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 20%, η ανεργία των νέων έφτασε το 57% και οι μισθοί υπέστησαν περικοπές του 32%».

 «Αν ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι κερδίσει θα του βγάλω το καπέλο, αλλά τις καταστροφικές συνέπειες θα τις υποστούμε εμείς οι Ιτταλοί» υπογράμμισε, επίσης, ο κ. Μόντι, σύμφωνα με τον οποίο «η χώρα του δεν θα πρέπει να εγκρίνει, φέτος, νέα, έκτακτα οικονομικά μέτρα, διότι ο στόχος της ισοσκέλισης του προϋπολογισμού μπορεί και να μην επιτευχθεί απόλυτα, όταν η όλη οικονομική κατάσταση επιδεινώνεται».

  Πηγή Newsit

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.