, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Μ. Παπαδοπούλου: Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ταυτίστηκαν ποτέ

 
Σε συνέντευξη που παραχώρησε η εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου, στην “Πρωινή Ζώνη της ΕΡΤ, μίλησε για τις θέσεις και στάσεις του κόμματος απέναντι σε σοβαρά ζητήματα καθώς και για την αναδιοργάνωση του.
Αναλυτικά:
«Προχωρούμε σε αναδιοργάνωση του Κινήματός μας και οι πόρτες των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ θα είναι ανοιχτές σε κάθε πολίτη προκειμένου να συνδιαμορφώσουμε τις θέσεις μας για το μέλλον»
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δύο κόμματα που έχουν σαφείς ιδεολογικές αναφορές, με συγκεκριμένες ιδρυτικές διακηρύξεις και δεν ταυτίστηκαν ποτέ, σε αντίθεση με αυτό που έγινε με τη Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και ο ΣΥΡΙΖΑ συνεργάζονται με συγκεκριμένες προτεραιότητες. Εμείς από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής μας καλέσαμε τον ελληνικό λαό να ενωθεί πέραν των ιδεολογιών για να αντιμετωπίσουμε την κρίση στην οποία μας έβαλαν.
Έχουμε διαφορές, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε για ζητήματα τα οποία αφορούν άμεσα την ελληνική κοινωνία, όπως το ζήτημα του χρέους και τα θέματα της οικονομίας. Ούτε οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσαν να ταυτιστούν με ακραίες νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις, τις οποίες άλλωστε οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν αποδεχόμαστε, γιατί εκφράζουμε άλλες θέσεις.
Σε ζητήματα στα οποία οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έχουμε πολύ σαφείς θέσεις και κόκκινες γραμμές δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω και αυτό το αποδείξαμε στην πράξη. Υπήρξαν δικές μας παρεμβάσεις με επιτυχία σε διάφορα ζητήματα, που δεν δημιούργησαν κλυδωνισμούς στην κυβερνητική συνεργασία.
Χθες πραγματοποιήθηκε η Ειδική Σύνοδος του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, όπου εξελέγησαν νέος Γραμματέας, νέα Εκτελεστική Επιτροπή, η Επιτροπή Δεοντολογίας και νέα Οικονομική Επιτροπή. Πλέον σε ένα κλίμα συνθετικό και ανανεωτικό προχωρούμε σε αναδιοργάνωση του Κινήματός μας και οι πόρτες των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ θα είναι ανοιχτές σε κάθε πολίτη προκειμένου να συνδιαμορφώσουμε τις θέσεις μας για το μέλλον.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.