, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

ΝΔ: "Μαύρη σελίδα για τη Δημοκρατία μας η τοποθέτηση Θάνου…"

Ως «μαύρη σελίδα για τη δημοκρατία μας», χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία την ανάληψη των καθηκόντων της προϊσταμένης του νομικού γραφείου του κ. Τσίπρα από την μέχρι πριν από μερικές ημέρες Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου.
Όπως αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση, με αυτόν τον τρόπο αποδεικνύεται έμπρακτα ότι για αυτήν την κυβέρνηση δεν υφίσταται στην πράξη καμία έννοια διάκρισης των εξουσιών.
«Οι κραυγές αγωνίας των δικαστών και των εισαγγελέων δεν συγκινούν την παρέα του Μαξίμου», τονίζει η ΝΔ και προσθέτει ότι τα κυβερνητικά στελέχη στην αγωνία τους να “εξυπηρετήσουν” και να “εξυπηρετηθούν” δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα.
Η ΝΔ επισημαίνει ότι «η συνέχιση των παρεμβάσεων στη δικαιοσύνη δυναμιτίζει το ίδιο το δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας και αγγίζει πια τα όρια της θεσμικής εκτροπής».
Και καταλήγει: «Η Νέα Δημοκρατία, όλες οι δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου μαζί με τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών δεν θα τους το επιτρέψουμε. Θα σταθούμε απέναντι στα σκοτεινά τους σχέδια».
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.