, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Νέες επενδύσεις από Σαββίδη

φωτο eurokinissi.gr

Στις 2 Ιουνίου στο πλαίσιο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη, η κυβέρνηση της Περιφέρειας του Ροστόφ και ο Όμιλος AGROCOM υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας για την εφαρμογή στην περιοχή του Ντον, 4 νέων πρότζεκτ της εταιρείας, με συνολικό ύψος επενδύσεων 165,1 εκ. ευρώ. Όλα τα έργα θα συγκεντρωθούν στην αριστερή όχθη του Ντον στο Ροστόφ.

Το πακέτο των έργων της συμφωνίας περιλαμβάνει την κατασκευή του νέου εργοστασίου της εταιρείας «Atlantis-Pak» στην περιοχή του Ροστόφ, τη μεταφορά του εργοστασίου αλλαντικών «Ταύρος» από το κέντρο του Ροστόφ στο Βιομηχανικό Πάρκο του Νότιου Μπατάἵσκ, την κατασκευή του συγκροτήματος logistics σε έκταση 40 χιλ. τ. μ., που θα εξειδικεύεται στα προϊόντα διατροφής, καθώς και την κατασκευή στην αριστερή όχθη του Ροστόφ του αθλητικού και ψυχαγωγικού συγκροτήματος «Χάντμπολ-Αρένα».

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της AGROCOM, Σεργκέι Σαποτνίτσκι, η μελλοντική παραγωγή υλικού συσκευασίας για τρόφιμα, που πραγματοποιείται στο Βιομηχανικό Πάρκο του Νότιου Μπατάἵσκ, είναι η δεύτερη κύρια φάση του μεγάλου έργου του «Atlantis-Pak» για την παραγωγή των υλικών συσκευασίας για ευπαθή προϊόντα. Η πρώτη φάση του έργου υλοποιείται στο χώρο του εργοστασίου «Atlantis-Pak» στην περιοχή του Ακσάἵσκ, όπου έχει ήδη τεθεί σε λειτουργία η γραμμή για την παραγωγή των θερμοσυστελλόμενων υλικών συσκευασίας (οι επενδύσεις ανήλθαν σε 6,3 εκατομμύρια ευρώ). Στη δεύτερη φάση του πρότζεκτ του «Atlantis-Pak» προβλέπονται επιπλέον επενδύσεις ύψους 58,2 εκατομμύρια ευρώ. Όταν ξεκινήσει τη λειτουργία του το εργοστάσιο στο Βιομηχανικό Πάρκο του Νότιου Μπατάἵσκ, η «Atlantis-Pak» θα μπορέσει να αυξήσει την παραγωγή των πλαστικών υλικών συσκευασίας από 9.000 τόνους σε 16.000 τόνους. Το έργο περιλαμβάνεται στη λίστα των «100 επενδυτικών πρότζεκτ της κυβέρνησης».

Ένα άλλο έργο του Ομίλου AGROCOM στο Βιομηχανικό Πάρκο του Νότιου Μπατάἵσκ θα είναι η μεταφορά του εργοστασίου αλλαντικών «Ταύρος», το οποίο τώρα βρίσκεται στο κέντρο του Ροστόφ. Οι επενδύσεις για αυτό το έργο θα αποτελέσουν περίπου 62, 9 εκ. ευρώ. Αφού μεταφερθεί το εργοστάσιο «Ταύρος», η δυναμική του θα αυξηθεί κατά περίπου 20% (από 125 τόνους αλλαντικών έως 150 τόνους ανά ημέρα).

Επιπλέον, ο Όμιλος AGROCOM σχεδιάζει να κατασκευάσει το συγκρότημα logistics σε έκταση 40 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, που θα εξειδικεύεται στα προϊόντα διατροφής. Οι επενδύσεις στο πρότζεκτ αυτό θα ανέλθουν από 23,6 έως 31,4 εκατομμύρια ευρώ.

Άλλωστε, η AGROCOM ήδη ξεκίνησε τις εργασίες στο οικόπεδο, όπου θα κατασκευαστεί το αθλητικό και ψυχαγωγικό συγκρότημα «Χάντμπολ-Αρένα». Για τη δημιουργία του προβλέπονται επενδύσεις γύρω στα 15,7 εκ. ευρώ. Το συγκρότημα βρίσκεται κοντά στο νέο γήπεδο ποδοσφαίρου και θα αποτελέσει τη βάση του χάντμπολ κλαμπ «Ροστόφ-Ντον», καθώς και χώρο για τη διεξαγωγή διάφορων εκδηλώσεων της πόλης.

«Η χωροθέτηση μερικών πρότζεκτ από κοινού στο Βιομηχανικό Πάρκο του Νότιου Μπατάἵσκ θα δημιουργήσει συνέργειες, που θα είναι επωφελείς τόσο για την εταιρεία, όσο και για την ανάπτυξη όλου του Βιομηχανικού Πάρκου του Νότιου Μπατάἵσκ, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του «Πρακτορείου της επενδυτικής ανάπτυξης της Περιφέρειας του Ροστόφ» Ίγκορ Μπουρακόβ και πρόσθεσε: «Αυτό σχετίζεται με το γεγονός ότι η σοβαρή ανάπτυξη των υποδομών ξεκινάει, όταν αρχίζουν να υλοποιούνται τα πρώτα μεγάλα πρότζεκτ. Επιπλέον, μέσω της ανάπτυξης των δικών του τομέων, όπως η επεξεργασία κρέατος, η παραγωγή της συσκευασίας κτλ., ο Όμιλος «AGROCOM» δημιουργεί νέες επενδυτικές ευκαιρίες για τους πιθανούς προμηθευτές του, με ένα μέρος των οποίων είμαστε σε συνεννόηση για την τοποθέτησή τους στην περιοχή Ροστόφ».

Το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη πραγματοποιείται φέτος στις 1-3 Ιουνίου. Το κύριο θέμα στην ατζέντα της αντιπροσωπείας της Περιφέρειας του Ροστόφ στο SPIEF-2017 είναι η συμφωνία σχετικά με την εφαρμογή των νέων πρότζεκτ στην περιοχή του Ντον, καθώς και ο στρατηγικός διάλογος με τις κορυφαίες ρωσικές και ξένες εταιρείες.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.