, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Νέες μορφές κινητοποιήσεων από τους αγρότες της Νίκαιας

Να προχωρήσουν σε νέες μορφές κινητοποιήσεων τις επόμενες ημέρες αποφάσισαν οι αγρότες της Νίκαιας, οι οποίοι συνεχίζουν τους αποκλεισμούς και των δύο ρευμάτων της Εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Οι αγρότες του μπλόκου προγραμματίζουν για την Τετάρτη τη συμμετοχή τους με τρακτέρ στο «καραβάνι για τη σωτηρία της υγείας» της ΠΟΕΔΗΝ που θα φτάσει στη Λάρισα.
Τα τρακτέρ των αγροτών που έχουν «στρατοπεδεύσει» στη Νίκαια θα κατευθυνθούν εκ νέου στην κεντρική πλατεία της Λάρισας την ερχόμενη Παρασκευή, καθώς έχει προγραμματιστεί αγροτική συγκέντρωση.
 
Ανάπτυξη αγροτικών μπλόκων στη δυτική Μακεδονία
Την ανάπτυξη των αγροτικών μπλόκων στη Δυτική Μακεδονία, αρχής γενομένης απο αύριο Δευτέρα μέχρι και την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, αποφάσισε η χθεσινοβραδινή ευρεία σύσκεψη των εκπροσωπών συντονιστικών επιτροπών της περιοχής, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Καστοριάς, Δημήτρη Μόσχο.
Αν και οι αγρότες δεν γνωστοποίησαν τα ακριβή σημεία, δεδομένο θεωρείται το στήσιμο μπλόκου αύριο μετά τις 12 το μεσημέρι, στο ‘Αργος Ορεστικό. Οι αγρότες στο Καλονέρι Βοείου, επικύρωσαν την απόφασή τους να στηθεί αύριο το μπλόκο της Αγίας Κυριακής, στον κάθετο άξονα επί της Εγνατίας οδού, από τη διασταύρωση Σιάτιστας.
Επανασχεδιασμός δράσεων στην κεντρική Μακεδονία
Ο επανασχεδιασμός των δράσεων βρίσκεται στο επίκεντρο των σημερινών διαβουλεύσεων των αγροτών της κεντρικής Μακεδονίας, ενώ από το «μενού» των κινητοποιήσεων που σχεδιάζουν το τελευταίο διάστημα, δεν λείπει και το στήσιμο μπλόκων.
Αποφασισμένοι να μην εγκαταλείψουν την προσπάθεια εμφανίζονται οι αγρότες του Νομού Σερρών, οι οποίοι δεν κατάφεραν χθες να φτάσουν στο τελωνείο του Προμαχώνα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Όπως τονίζουν εκπρόσωποί τους στο ΑΜΠΕ, δεν έχουν πρόθεση να προχωρήσουν σε αποκλεισμό του τελωνείου, αλλά να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά.
Κλειστή για περισσότερες από έξι ώρες παρέμεινε χθες η εθνική οδός Θεσσαλονίκης – Σερρών, στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου έξω από τον Λευκώνα, με τις αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή να διευκολύνουν την κυκλοφορία των οχημάτων από παρακαμπτήριες οδούς.
Στάση αναμονής αποφάσισαν να κρατήσουν οι αγρότες που έφτασαν χθες κοντά στο τελωνείο των Ευζώνων με τα τρακτέρ τους, μέχρι να φτάσουν στο σημείο και οι συνάδελφοί τους από Γιαννιτσά, Χαλκηδόνα, περιοχές της Πέλλας, Αίγιο, Αλεξάνδρεια και Κιλκίς.
Αγρότες της Χαλάστρας μεταβαίνουν σήμερα στα διόδια Μαλγάρων, αλλά όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού τους αύριο ή την Τρίτη θα κατευθυνθούν προς το τελωνείο των Ευζώνων».
Εντός της ημέρας θα έχει στηθεί το μπλόκο των αγροτών Νομού Χαλκιδικής στον κόμβο της Τρίγλιας, επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Μουδανίων, ενώ αργά χθες το βράδυ στήθηκε μπλόκο από αγρότες και κτηνοτρόφους της Κατερίνης στην αερογέφυρα και σήμερα θα προκύψει η συντονιστική τους επιτροπή και στη συνέχεια σε γενική συνέλευση και συνεννόηση με τους συναδέλφους τους στη Κεντρική Μακεδονία, θα καθοριστεί το πλάνο της δράσης τους.
Αύριο μετά τις 11 το πρωί αναμένονται σε περιοχή του αεροδρομίου «Μακεδονία» αγρότες και κτηνοτρόφοι του Νομού Χαλκιδικής, προκειμένου να στηθεί το μπλόκο τους, όπως μας είπε το μέλος της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας, Δημήτρης Παπαδάκης, κτηνοτρόφος.
Τα τρακτέρ τους έχουν παρατάξει στον κόμβο της Κουλούρας Ημαθίας αγρότες της ευρύτερης περιοχής -που βρίσκεται στην Εγνατία οδό, στο τμήμα Θεσσαλονίκης-Βέροιας χωρίς να εμποδίζουν τη διέλευση των οχημάτων.
Υπενθυμίζεται ότι οι περισσότεροι αγρότες σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, έχουν αποφασίσει να τηρήσουν στάση αναμονής, ενώ τις αμέσως επόμενες ημέρες θα πραγματοποιήσουν συνάντηση προκειμένου να σταθμίσουν την κατάσταση και να δουν πως θα κινηθούν. Πάντως, όπως ξεκαθαρίζουν «παρακολουθούν στενά τι γίνεται σε όλη την Ελλάδα σε επίπεδο κινητοποιήσεων». Naftemporiki.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.