, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Νέες περιοχές στο κτηματολόγιο


Σε έναν χρόνο από σήμερα προβλέπεται να έχουν ενταχθεί στο Εθνικό Κτηματολόγιο συνολικά 33 νέες περιοχές σε Αττική, Θεσσαλονίκη και στην περιφέρεια. Στο νομό Αττικής πρόκειται για τις περιοχές Άνοιξη, Δροσιά, Εκάλη, Κηφισιά, Νέα Ερυθραία, Νέα Πεντέλη, Παλλήνη, Πεντέλη, Αγιο Στέφανο, Ανθούσα, Διόνυσο, Μαραθώνα, Νέα Μάκρη, Πικέρμι, Ραφήνα, Ροδόπολη (Μπάλα), Σταμάτα (Αττική).
Στο νομό Θεσσαλονίκης οι περιοχές βρίσκονται στους Αμπελόκηπους, Ελευθέριο-Κορδελιό, Εύοσμο, Μενεμένη, Νέα Μαγνησία Διαβατών, Ωραιόκαστρο (Θεσσαλονίκη).
Στην περιφέρεια είναι οι περιοχές Ζάκυνθος, Πύργος, Ηγουμενίτσα, Πρέβεζα, Ναύπλιο, Τρίπολη, Κόρινθος, Σπάρτη, Καρδίτσα, Λάρισα.
Στις περιοχές αυτές ξεκινά σταδιακά από σήμερα η εξέταση των ενστάσεων που υποβλήθηκαν από τους πολίτες κατά την περίοδο της ανάρτησης. Η εκδίκαση των ενστάσεων διαρκεί 2-4 μήνες. Οι πολίτες που έχουν υποβάλει αίτηση διόρθωσης/ένσταση και έχουν λάβει ειδοποίηση από το γραφείο Κτηματογράφησης πως η περίπτωσή τους έχει παραπεμφθεί στην επιτροπή ενστάσεων, μπορούν να ενημερωθούν τηλεφωνικά από το αρμόδιο γραφείο Κτηματογράφησης ή μέσω του ιστότοπου της Κτηματολόγιο ΑΕ, www.ktimatologio.gr.
Η εταιρεία του Κτηματολογίου εμφανίζεται ιδιαίτερα ικανοποιημένη από το γεγονός πως οι αιτήσεις διόρθωσης/ενστάσεις είναι γύρω στις 49.000, αριθμός που αντιστοιχεί στο 3,6% του συνόλου των δικαιωμάτων που καταγράφτηκαν στις παραπάνω περιοχές που είναι 1,4 εκατομμύρια.
Thestival.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.