, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Νέοι αντιδήμαρχοι και δήλωση μετανοίας στον Λαγκαδά

DSC09878

Της Χρύσας Κυριακού

Σε αλλαγές των τεσσάρων από τους έξι αντιδημάρχους προχώρησε ο δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Αναστασιάδης. Οι δύο άμισθες θέσεις αντιδημάρχων δόθηκαν σε δύο από τους πιο στενούς συνεργάτες του δημάρχου, τον Στέλιο Σισκούδη και τον Γιώργο Κυράνου. Ο κ. Σισκούδης , ο οποίος όπως είχε γράψει η «Κ» δεν υπήρχε περίπτωση να αλλάξει, παρέμεινε στην ίδια θέση ως αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών και θα αναπληρώνει  τον δήμαρχο όπου και όποτε χρειάζεται, ενώ ο Γιώργος Κυράνου ανέλαβε καθήκοντα στη νέα αντιδημαρχία με θέματα ευθύνης τη Δημοτική Αστυνομία, τις Λαϊκές Αγορές και τις Γηπεδικές Εγκαταστάσεις. Ο Γιώργος Κυράνου δεν θα λαμβάνει αντιμισθία από τον δήμο, καθώς είναι συνταξιούχος αστυνομικός και λαμβάνει ήδη σύνταξη από την υπηρεσία του. Αλλά και ο Γιώργος Τουλουπίδης παρέμεινε στην αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων, Χωροταξίας, Οικιστικής Ανάπτυξης και Πολεοδομικών Εφαρμογών, ενώ δεν αποτέλεσε έκπληξη η επιλογή του δημάρχου να κάνει αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Συντηρήσεων και Εργοταξίου τον Παντελή Αϊβαζίδη. Ο Νίκος Καλπάκης ανέλαβε αντιδήμαρχος Δημοτικών Ενοτήτων και υπεύθυνος Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Περίθαλψης Δημοτών και ο Απόστολος Μισχόπουλος ανέλαβε αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Περιβάλλοντος και Πρασίνου με έδρα το πρώην δημαρχείο Κορώνειας (Γερακαρού).

Η έκπληξη όμως ήρθε, όπως γράφει το Lagadas.net, από τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο, Γιώργο Χαριτίδη, ο οποίος επανεντάχθηκε στην ομάδα του δημάρχου και ορίστηκε εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος. Ένα χρόνο πριν, ο Γιώργος Χαριτίδης, μέσω δελτίου τύπου, ενημέρωνε πως αποχωρεί από την παράταξη του δημάρχου, καθώς διαφωνούσε με την ακολουθούμενη πολιτική και πρακτική του δημάρχου. Χθες ωστόσο κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου ο κ. Χαριτίδης με επιστολή του, γνωστοποίησε την πρόθεση του να επανενταχθεί στην παράταξη «Νέος δήμος  – Νέα Αρχή» του Ι. Αναστασιάδη, καθώς όπως αναφέρει «διαπίστωσα πως η παράταξη υλοποιεί το πρόγραμμα της. Δείχνω εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του δημάρχου για την ανάπτυξη στο δήμο Λαγκαδά».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.