, Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

search icon search icon

Νέο κύμα κακοκαιρίας απο την Κυριακή

Μετά από ένα μικρό «διάλειμμα» η κακοκαιρία φαίνεται να επιστρέφει πάλι πάνω από την Ελλάδα, αυτή τη φορά όμως με όχι και τόσο «άγριες» διαθέσεις.
Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους από αύριο αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας που θα επηρεάσει κυρίως ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Ο καιρός θα αρχίσει να επιδεινώνεται από τις απογευματινές ώρες και από το βράδυ αναμένονται χιονοπτώσεις –κατά τόπους πυκνές- στις ορεινές περιοχές από την Πελοπόννησο και με κατεύθυνση προς τον βορρά.
Οι χιονοπτώσεις που θα συνοδεύονται από πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται να επεκταθούν βορειότερα και μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας θα έχουν επηρεαστεί με βροχές και καταιγίδες οι περισσότερες παραθαλάσσιες, πεδινές και ημιορεινές περιοχές.
Από το βράδυ της Κυριακής θα χιονίσει πυκνά σε ορεινά τμήματα της Στερεάς Ελλάδας (στην κεντρική Στερεά και σε ημιορεινά) και αργότερα προς το ξημέρωμα της Δευτέρας στη Θεσσαλία (ορεινά-ημιορεινά και τοπικά ακόμη και πολύ χαμηλότερα) και στην Ήπειρο (ορεινά-ημιορεινά).
Σταδιακά το κύμα της κακοκαιρίας να ταξιδέψει και πιο βόρεια προ τις περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης, όπου εκεί, θα χιονίσει κατά περιόδους ακόμη και σε πεδινές περιοχές.Το νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να εξασθενήσει από την Τρίτη, καθώς σταδιακά θα αρχίσει να περιορίζεται σε πολύ υψηλό υψόμετρο.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.