, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Να δεις τι ήθελα να πω;


Γράφει ο Έρμιππος
 
*Η Χρυσή Αυγή τρέφεται και θεριεύει από τον πρωτόγονο, ενστικτώδη συμψηφισμό. Επικαλείται το δικαίωμα στην αυτοδικία, σε ένα περιβάλλον πλήρους απαξίωσης της έννομης τάξης.
Και είναι πλέον αργά για να εξηγήσεις σε κακοπαθιασμένους, απλοϊκούς πολίτες ότι δεν νοείται ισότητα στην παρανομία.
Άλλωστε, ένα τέτοιο πολιτικό σύστημα, -του οποίου τα μισά και βάλε μέλη θα έπρεπε να βρίσκονται από καιρό στις πτέρυγες των ποινικών στις φυλακές-, δεν είναι και ο πλέον κατάλληλος δάσκαλος για τέτοια περίπλοκα μαθήματα αγωγής του πολίτη. Όχι;
 
*Τυχερές οι νοσοκόμες. Τώρα εκτός από τα κοράκια, τους πεθαμενατζήδες, θα δίνουν σύρμα και στους συμβολαιογράφους, όταν πεθαίνει κάποιος και θα παίρνουν και από κει… χαρτζηλικάκι. Από τη μια πόρτα θα μπαίνει η νεκροφόρα και από την άλλη ο μανσέτας για να κάνει το πληρεξούσιο. Πενήντα, πενήντα. Λίγα είναι;
 
*Ο Πρετεντέρης αποφάνθηκε ότι η ΧΑ δεν είναι κανονικό κόμμα και ότι οι υπουργοί δεν έχουν υποχρέωση να απαντούν στις ερωτήσεις των βουλευτών στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου! Ο Πρετεντέρης είναι ΧΑ και δεν το ξέρει. Με το καλό Γιάννη μας.
 
*Was bedeutet tropologia? Τι σημαίνει τροπολογία, με ρωτούσε απορημένη γερμανίς δημοσιογράφος έγκυρου μέσου. “Πρωτοποριακός τρόπος νομοθέτησης” της απαντώ. “Δεν υπάρχει στο λεξικό επειδή δεν έχετε αντίστοιχη λέξη στην γλώσσα σας, είστε ακόμη πίσω”
(Σημείωση: η ριζική αναμόρφωση του ελληνικού κράτους θα γίνει με τροπολογία στο νομοσχέδιο για την προστασία της αρκούδας της Πίνδου)
*Αρχίζει σιγά σιγά να με κυκλώνει μια φρικτή υποψία. Επιβάτης του ελικοπτέρου της διαφυγής δεν θα είναι ο Αντώνης και η παρέα του. Ο Αλέξης θα είναι, μάλλον.
Η χρεοκοπία έχει επέλθει και απλά περιμένουμε την επίσημη παραδοχή της και την σε πλήρη έκταση εκδήλωση των αποτελεσμάτων της. Οι άλλοι δεν λένε τίποτε και αφήνουν τον κόσμο να καταλάβει μόνος του, παριστάνοντας ότι προσπαθούν.
Ο Αλέξης αποτρέπει την κοινωνία από αυτό με μια ρητορική που απέχει έτη φωτός από την πραγματικότητα. Είναι, λοιπόν, θέμα timing. Αν οι σημερινοί έχουν λίγο μυαλό και αποχωρήσουν ελάχιστα πριν από την ώρα μηδέν, με συντεταγμένο τρόπο, ο Αλέξης θα χρεωθεί τα πάντα! Ύστερα, θα πουν πολύ απλά ότι με την ολιγόμηνη παρουσία του ανέστειλε την διαδικασία της προσπάθειας που έκαναν (και η οποία θα απέδιδε αν ολοκληρωνόταν – άντε ψάξε τωρα). Ας μην ξεχνάμε ότι ο κόσμος έχει εξαιρετικά βραχεία μνήμη… Να δεις τι ήθελα να πω; Το ξέχασα…
 
www.ermippos.blogspot.com
 
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.