, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Να κερδίσει Μάλαγα και παράδοση


Με στόχο ένα θετικό αποτέλεσμα αγωνίζεται σήμερα στο Ροσαλέδα ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Μάλαγα (21:45, ΝΕΤ). Σας θυμίζουμε τι έκανα οι “πράσινοι” τα προηγούμενα χρόνια με ισπανικές αντιπάλους.
Η πρώτη αναμέτρηση με ισπανική ομάδα στο Champions League είναι η Ντεπορτίβο Λα Κορούνια την περίοδο 2000-01. Η «Ντέπορ» ήταν τότε στα ντουζένια της, έχοντας παίκτες όπως ο Παντιάνι και ο Τζαλμίνια, αλλά και τον αργότερα δικό του, Βίκτορ Σάντσεθ. Ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε στους 16 ύστερα απο τη ρεβάνς στο ΟΑΚΑ αλλά μετά βρέθηκε αντιμέτωπος με τη Βαλένθια. Στο Μεστάγια γνώρισε την ήττα με 2-1, απο την ομάδα του Έκτορ Ραούλ Κούπερ που εκείνη τη χρονιά πήγε για δεύτερη συνεχόμενη φορά στον τελικό.
Την επόμενη σεζόν αντιμετώπισε τη Μαγιόρκα στη φάση των ομίλων. Στο Εστάδιο Ιμπεροστάρ η ομάδα του αείμνηστου Γιάννη Κυράστα γνώρισε την ήττα από το γκολ του Μπιαγκίνι. Στη συνέχεια,στη φάση των ομίλων στους «16» ταξίδεψε στη Μαδρίτη όπου έφυγε με σκυμμένο κεφάλι μετά το 3-0. Προκρίθηκε ωστόσο απο τον όμιλο και στα προημιτελικά ορθώθηκε το εμπόδιο της Μπαρσελόνα.Παρά το 1-0 της Αθήνας, το «τριφύλλι» ηττήθηκε με 3-1 στο «Καμπ Νου», αν και προηγήθηκε με το γκολ του Κωνσταντίνου και αποκλείστηκε από τη διοργάνωση.
Η επόμενη επίσκεψη στο Καμπ Νόου ήταν πιο τραυματική εμπειρία για τον Παναθηναϊκό καθώς δεν είχε τη δυνατότητα να αντισταθεί στους «μπλαουγκράνα» που τον συνέτριψαν με 5-0. Άλλά τόσα είχε δεχθεί και πριν απο 2 χρόνια παρά το γεγονός ότι είχε προηγηθεί με το γκολ του Γκοβού.
Το 2008-09 το τριφύλλι με εντυπωσιακό come back στο δεύτερο γύρο, πανηγύρισε τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς και προκρίθηκε στους 16 όπου έπεσε πάνω στη βιγιαρεάλ. Στο Μαδριγάλ απέσπασε ισοπαλία με ένα ωραίο γκολ του Καραγκούνη, αποτέλεσμα που είναι ότι πιο θετικό έχει πάρει απο την Ισπανία.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα του Παναθηναϊκού στην Ισπανία για το Champions League:
2000/01 Φάση Ομίλων
Λα Κορούνια-Παναθηναϊκός 1-0
Φάση Ομίλων «16»
Βαλένθια-Παναθηναϊκός 2-1
2001/02 Φάση Ομίλων
Μαγιόρκα-Παναθηναϊκός 1-0
Φάση Ομίλων «16»
Ρεάλ Μαδρίτης-Παναθηναϊκός 3-0
Προημιτελικά
Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός 3-1
2005/06 Φάση Ομίλων
Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός 5-0
2008/09 Προημιτελικά
Βιγιαρεάλ-Παναθηναϊκός 1-1
2009/10 Πλέι Οφ (Προκριματικά)
Ατλέτικο Μαδρίτης-Παναθηναϊκός 2-0
2010/11 Φάση Ομίλων
Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός 5-1

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.