, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

"Να μην επιβαρυνθούν οι Θεσσαλονικείς τη… δωρεάν μεταφορά του ΟΑΣΘ"

Τον όρο να μην επιβαρυνθούν οι υπόλοιποι Θεσσαλονικείς το κόστος της δωρεάν μετακίνησης των ανέργων με τα αστικά λεωφορεία της Θεσσαλονίκης, που αποφάσισε η νέα διοίκηση του ΟΑΣΘ υπό τον Στέλιο Παππά, έθεσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ, βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Θόδωρος Καράογλου.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM” ανέφερε ότι «αν είναι να πληρώσουν το τίμημα οι υπόλοιποι Θεσσαλονικείς και αυξηθεί π.χ. το εισιτήριο στο 1,5 ευρώ γιατί πρέπει να καλύψουμε και άλλες ειδικές ομάδες, υπάρχει ένα ζήτημα» και εξήγησε: «Μακάρι να ζούσαμε σε μία χώρα που θα είχε λύσει όλα της τα οικονομικά προβλήματα και μπορούσε να δίνει πολύ σημαντικές παροχές σε όλες τις ειδικές κατηγορίες, ανέργεων, ΑμΕΑ, που έχουν πολύ μεγάλη ανάγκη. Είμαστε όμως σε μια χώρα που έχει πολύ μεγάλα προβλήματα. Αν λοιπόν η μετακίνηση των ανέργων έχει κοστολογηθεί και είναι ένα νούμερο που είναι λογικό και δεν θα επιβαρύνει σε τελική ανάλυση όλους τους άλλους ανθρώπους που εργάζονται και παίρνουν χαμηλούς μισθούς και προσπαθούν μετά βίας να επιβιώσουν, δεν έχω κανένα πρόβλημα. Ποιος δεν θέλει άνθρωποι που είναι σε δύσκολη οικονομική θέση να μην εξυπηρετούνται;»
Ο κ. Καράογλου κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι εφαρμόζει «κοινωνικές-ψηφοθηρικές πολιτικές” αναφερόμενος στην απόφαση για τη δωρεάν μετακίνηση των ανέργων και υπογράμμισε πως δεν είναι “κατά της παροχής κοινωνικής πολιτικής σε όσους την έχουν πραγματικά ανάγκη αλλά όλα αυτά πρέπει να κοστολογούνται και από το κοστολόγιο να προκύπτει η δυνατότητα βιώσιμης αντιμετώπισης του προβλήματος».
Ο αν. τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας ότι «βλέποντας πως χάνει παταγωδώς στα πραγματικά μέτωπα -τα μέτωπα της οικονομίας, της ανεργίας, δηλαδή τα προβλήματα της καθημερινότητας που αντιμετωπίζει ο Έλληνας πολίτης- προσπαθεί να αναδείξει κάποια άλλα ζητήματα ιδεολογικής ταυτότητας και ιδεολογικής διαφοροποίησης με τη Νέα Δημοκρατία” και να “εγκλωβίσει” ένα κοινό της “που ανήκει παραδοσιακά στο ΚΚΕ και το οποίο μπροστά στο όνειρό του να δει για πρώτη φορά την Αριστερά κυβέρνηση πήγε προς τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.