, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ντυμένη στα… «λευκά» αποχαιρετά το 2016 η Θεσσαλονίκη!

Χιονοπτώσεις σημειώνονται από τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 30/12/2016 στην ανατολική ηπειρωτική και νησιωτική χώρα ακόμη και σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας (Βόλος), της Εύβοιας και της Στερεάς. Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί μέχρι θυελλώδεις στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο. Παγετός σημειώθηκε το βράδυ στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.
Το Σάββατο 31/12 (Παραμονή Πρωτοχρονιάς) αναμένονται χιονοπτώσεις στη Θράκη (κυρίως Ν. Έβρου), τη Χαλκιδική, στα νησιά του Β. Αιγαίου, στην Ανατολική Θεσσαλία (Βόλος – Πήλιο), στις Σποράδες, στην Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), στην Εύβοια, τη Βόρεια και Ανατολική Πελοπόννησο, σε πολύ χαμηλά υψόμετρα, ενώ χιονόνερο ή βροχές θα σημειωθούν στα πεδινά των νησιών του Κεντρικού και Νοτίου Αιγαίου. Από τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν από βορρά προς νότο, με εξαίρεση την Εύβοια. Στην Αττική αναμένονται χιονοπτώσεις κυρίως πάνω από τα 100 μέτρα υψόμετρο και χιονόνερο στις υπόλοιπες περιοχές. Οι βόρειοι άνεμοι θα πνέουν με εντάσεις 6-7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία στη Δυτική Ελλάδα και τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου δεν θα ξεπεράσει τους 7-8 βαθμούς (στα Δωδεκάνησα θα φτάσει τους 11 βαθμούς) και στην υπόλοιπη χώρα τους 3-5 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, κατά τόπους στα βόρεια ολικός (αρνητικές θερμοκρασίες ολόκληρη την ημέρα).
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, την Κυριακή 01/01/2017 (Πρωτοχρονιά) αναμένεται να επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες, με τα φαινόμενα να περιορίζονται στα νησιά του Νότιου Αιγαίου. Ουσιαστική βελτίωση του καιρού προβλέπεται από το απόγευμα της Κυριακής 01/01/2017.
Για τις μετακινήσεις σας στις προαναφερόμενες περιοχές όπου αναμένονται χιονοπτώσεις, καλό είναι να υπάρχει η μέριμνα εφοδιασμού αντιολισθητικών αλυσίδων στο αυτοκίνητό σας, ενώ για τις μετακινήσεις σας με ακτοπλοϊκά μέσα, να ενημερώνεστε από τις αρμόδιες τοπικές λιμενικές αρχές.

Γενική πρόγνωση καιρού για Σάββατο 31-12-2016

Για το Σάββατο 31/12/2016 (Παραμονή Πρωτοχρονιάς) προβλέπονται χιονοπτώσεις σε πολύ χαμηλά υψόμετρα των περιοχών της Θράκης (κυρίως Ν. Έβρου), Χαλκιδικής, των νησιών του Β. Αιγαίου, Ανατολικής Θεσσαλίας (Μαγνησία-Πήλιο), Σποράδες, Ανατολικής Στερεάς (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), Εύβοιας, Βόρειας και Ανατολικής Πελοποννήσου, ενώ χιονόνερο ή βροχές θα σημειωθούν στα πεδινά των νησιών του Κεντρικού και Νοτίου Αιγαίου. Από τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν από βορρά προς νότο, με εξαίρεση την Εύβοια. Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, κατά τόπους στα βόρεια ολικός (αρνητικές θερμοκρασίες ολόκληρη την ημέρα).
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -8 έως 5 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, -2 έως 4 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, -3 έως 7 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 3 έως 8 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 1 έως 4 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 5 έως 8 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και τις πρωινές ώρες τοπικά στο Βόρειο Αιγαίο θυελλώδεις 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, στρεφόμενοι μετά το μεσημέρι σε ανατολικούς έως μέτριους 4-5 μποφόρ.
Νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις, κατά τόπους πυκνότερες στα βόρεια και χιονόνερο στις παραθαλάσσιες περιοχές περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία δεν ξεπεράσει τους 4 βαθμούς στο κέντρο και τους 0 βαθμούς στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στα ανατολικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.
Νεφώσεις με παροδικές ασθενείς χιονοπτώσεις κυρίως στα ανατολικά τμήματα του νομού περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 2 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στα ανοικτά έως σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.
Πηγή: meteo.gr
ΦΩΤΟ αρχείου

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.