, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ξεκίνησαν οι συζητήσεις με υποψηφίους… υποψήφιους βουλευτές στο ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης

Του Βαγγέλη Στολάκη
Μπορεί εκλογές να μην έχουν ανακοινωθεί και στόχος της κυβέρνησης είναι να εξαντλήσει την τετραετία, ωστόσο σε επίπεδο Θεσσαλονίκης στο χώρο του ΠΑΣΟΚ- Δημοκρατικής Συμπαράταξης γίνονται εδώ και μήνες συναντήσεις, ζυμώσεις και… προτάσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Karfitsa ο νέος γραμματέας της οργάνωσης της Α’ Περιφέρειας, Χρήστος Παπαδούλης έχει ολοκληρώσει έναν πρώτο κύκλο επαφών.
Προτεραιότητα της κομματικής οργάνωσης είναι να εξασφαλίσει το «ΝΑΙ» από τους υποψηφίους βουλευτές των εθνικών εκλογών του 2015. Επίσης, όπως αναφέρουν στην «Κ» κομματικοί παράγοντες της Βόρειας Ελλάδας όλα θα εξαρτηθούν από το τι θα πράξει τελικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος, εάν θα είναι δηλαδή υποψήφιος ή όχι.
Στην Α’ Θεσσαλονίκης μαθαίνουμε πως οι: Αντώνης Σαουλίδης, Χρήστος Παπαστεργίου, Νίκους Ξυλούρης, Νίκος Τέλλης και Γιάννης Γούναρης θεωρούνται από τους «σίγουρους» του ψηφοδελτίου.
Συζητήσεις έχουν γίνει επίσης από τον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τους: Παναγιώτη Αβραμόπουλο, Πέτρο Λεκάκη, Γιώργο Δημαρέλλο, Χαρά Αμανατίδου (αντιδήμαρχο Παύλου Μελά), Ζαχαρία Κώστα (δημοτικό σύμβουλο Καλαμαριάς), Μαρία Λυκουριώτη (αντιπρόεδρο δημοτικού συμβουλίου Νεάπολης- Συκεών), Μιχάλη Πάππου (δημοτικό σύμβουλο Νεάπολης Συκεών και αναπληρωτή γραμματέα ΠΑΣΟΚ Α΄Θεσσαλονίκης), Κυριάκο Μερελή, Παναγιώτη Τουχτσίδη, Ρόζα Εδιάρογλου, Γιώργο Πινακίδη και Αλέξανδρο Παπουτσή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη η κομματική οργάνωση Α’ Θεσσαλονίκης έχει «κλειδώσει» μια μεταγραφή. Αυτή της Πένυς Δαλαμπούρα η οποία από τη Β’ Θεσσαλονίκης όπου πολιτεύεται εδώ και χρόνια θα πάει, όπως όλα δείχνουν, στην πρώτη Περιφέρεια.
Τέλος, συζητήσεις έχουν γίνει επίσης με στελέχη και εκπροσώπους επιμελητηρίων αλλά και συνδικαλιστές γιατρούς μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης αλλά και στελέχη της νεολαίας ΠΑΣΟΚ που είναι έτοιμα να… μεταπηδήσουν στην Κεντρική πολιτική σκηνή.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.