, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ξεκίνησε το 41ο Φεστιβάλ βιβλίου στο Ζάππειο

«Θεσμό ανθεκτικό στο χρόνο που αξίζει τη στήριξη όλων», χαρακτήρισε ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, το Φεστιβάλ Βιβλίου και κήρυξε την έναρξη του 41ου Φεστιβάλ, που διοργανώνεται από τις 7 έως τις 23 Σεπτεμβρίου στο Ζάππειο.
Στο 41ό Φεστιβάλ Βιβλίου, που διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου, σε συνεργασία με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF και τον Οργανισμό Πολιτισμού Άθλησης και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.) συμμετέχουν 150 Έλληνες εκδότες σε 130 περίπτερα και παρουσιάζουν τη σύγχρονη εκδοτική παραγωγή με περισσότερους από 50.000 τίτλους.
«Είναι ουσιαστικό βήμα η ενοποίηση των υπουργείων Παιδείας και Πολιτισμού με δεδομένα τα προβλήματα που δημιουργούνταν από την ασυνεννοησία των δύο φορέων που στην αρμοδιότητά τους ανήκει το βιβλίο. Φτάνει να μην μείνει μόνο στον εντυπωσιασμό και τον περιορισμό των λειτουργικών δαπανών» τόνισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου Γιάννης Σολδάτος, ο οποίος σημείωσε ότι η κατάσταση στον χώρο του βιβλίου επιδεινώνεται λόγω της οικονομικής κρίσης.
Το φετινό Φεστιβάλ Βιβλίου είναι αφιερωμένο στον ιστορικό θεσμό των Κρατικών Λογοτεχνικών Βραβείων που διοργανώνονται από το 1956 από το Υπουργείο Πολιτισμού και την Διεύθυνση Γραμμάτων. Σε ειδικό χώρο εκτίθενται βραβευμένα και σπάνια βιβλία από το 1956 έως σήμερα.
Οι ώρες λειτουργίας είναι: Δευτέρα έως Πέμπτη 18.00 – 22.30
Παρασκευή και Σάββατο: 18.00 – 23.00
Κυριακή ανοιχτά όλη την ημέρα από τις 11 το πρωί έως τις 22.30.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.